Lämnade rummen snabbt som ögat

2021 06 21

Bara en liten stund efter att Regeringen Löfven föll så lämnade Liberalernas fem politiska tjänstemän Regeringskansliet.

Källor uppger för Ekot att de fem L-tjänstemännen redan lämnat sina rum i Regeringskansliet där de huserat de senaste åren för att koordinera Liberalernas samverkan med S-C-MP och partiets genomslag i Januariavtalet.

Regeringskansliet har också stått för de fem tjänstemännens lön enligt Ekot.

ANALYS

Liberalernas beslut att lämna S-C-MP-L-skutan tycks ha varit välplanerad och förberedd. Nu inleds en turbulent och osäker resa för Liberalerna där målet är att göra Ulf Kristersson (M) till statsminister i en M-KD-regering med stöd av SD och L där L hoppas på att ta plats i regeringen – men KD tycks tveksamma. Det som lär avgöra är om L blir vågmästare. Det mest överordnade målet är dock att hålla sig kvar i riksdagen.

Partiets besked att omgående gå över till M-KD-SD-sidan i svensk politik kom vid en presskonferens idag och kan ha skapat viss irritation hos den vänsterliberala falangen med Barbro Westerholm (L) i spetsen.

En del talar dock ändå för att partiets ledamöter håller ihop och följer partilinjen. Det är en stor sak att stödja den andra sidan, som partiledningen säger nej till, i statsministeromröstningar.

Foto: Statskontoret

[yop_poll id="241"]