Kvinna skadad vid berg- och dalbana på Gröna Lund – Fick föras till akuten

2021 08 05

54-åriga Maria Dahlquists besök på Gröna Lund i Stockholm med sina två barn slutade på akuten.

Olyckan inträffade när familjen stod i kön till Gröna Lunds populära berg- och dalbana i trä som heter Twister. Plötsligt kände Maria Dahlquist hur något hårt föll ner och träffade henne i ansiktet.

Tänkte hur dum kan man vara

– Tåget åkte precis över oss och jag trodde först att det var en mobiltelefon som hade träffat mig. Jag tänkte hur dum kan man vara som har en mobiltelefon på sig när man åker karusell, säger hon till Aftonbladet.

Det visade sig vara en träbit som hade träffat henne och Maria fick föras till Gröna Lunds sjukstuga och därefter fick hon transporteras vidare för vård på akuten.

Får aldrig hända igen

Twister stängdes bums av och personal kunde konstatera att en del av attraktionens skyddskant trillat av och fallit ner mot besökarna i kön.

– Det verkar som att trät torkat och spruckit runt spikhålet. Vi ska se till att det aldrig händer igen, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund till Aftonbladet.

För familjen Dahlquist blev det ingen trevlig semesterresa i Stockholm.

Stor svullnad som ömmar mycket

– Det är en stor svullnad och ömmar mycket, som en pingisboll i ögat. Hade jag fått spetsen rakt på mig hade jag kanske inte stått här i dag. Det var tur i oturen. Mina barn stod 30 centimeter bredvid mig och massa barn runtomkring. Vad hade hänt om de fått den på sig? Sådant här ska inte få hända, säger hon till tidningen.

Gröna Lunds försäkringsbolag har kontaktats och nöjesparken är bestörta.

– Säkerheten är vår största prioritet och vi tar detta på stort allvar. Ingen ska behöva uppleva detta på en nöjespark, säger informationschefen till Aftonbladet.

Nu ska ett skyddsnät sättas upp över kön meddelar Gröna Lund.

ANALYS

Det vore positivt ur säkerhetssynpunkt om det fanns skyddsnät över alla köer på platser där karuseller passerar ovanför köerna.

Foto: Gröna Lund

[yop_poll id="451"]