KATASTROF: 15 miljoner vaccindoser förstörda – av misstag

2021 05 09

Personal begick ett gigantiskt misstag när de klantade till det och förstörde hela 15 miljoner vaccindoser av Johnson & Johnsons hyllade engångsdosvaccin.

Katastrofen inträffade vid en fabrik i Baltimore där personal råkade blanda ihop vaccinets ingredienser. Olyckan skedde för flera veckor sedan men har inte avslöjats förrän nu  och misstaget är en dyr affär både för läkemedelsföretaget och för alla som kämpar mot pandemin konstaterar New York Times.

Händelsen stoppade transporterna av vaccinet och är en stor pinsamhet för Johnson & Johnson som skyller det hela på partnern Emergent BioSolutions som driver fabriken och som även hjälper Astra Zeneca.  Amerikanska myndigheter utreder saken och Johnson & Johnson har skärpt kontrollen över Emergent BioSolutions för att undvika fler misstag.

Den aktuella fabriken skulle leverera tiotals miljoner doser framöver men nu är det stor osäkerhet kring det hela enligt New York Times.  Som tur är ligger Pfizer före sitt produktionsschema vilket delvis väger upp för Johnson & Johnsons fiasko.

[forminator_poll id="2627"]