Ytterligare en partiledare smittad

2022 01 17

Sent igår kväll kom besked om att Annie Lööf (C) smittats av viruset och nu står det klart att ytterligare partiledare har drabbats.

Den här gången handlar det om Miljöpartiets manliga språkrör.

Bolund gjorde snabbtest

– Jag har nu på morgonen gjort ett snabbtest för Covid-19 som var positivt och kommer därför att sätta mig i karantän enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, meddelar Per Bolund (MP).

Även Lööf testade positivt

Sent på onsdagskvällen stod det klart att Centerns partiledare sannolikt har drabbats av smittan.

– Jag känner mig helt symptomfri, men visade i kväll positivt vid ett snabbtest, uppgav Annie Lööf (C).

Har nu isolerat sig

– Jag mår som sagt bra, och känner inga symtom, men förlitar mig på snabbtestet och begränsar kontakterna till familjen, berättar Annie Lööf.

Risk för smittspridning

Både Per Bolund (MP) och Annie Lööf (C) deltog som talare i den stora partiledardebatten i går onsdag och dessutom hölls ett möte mellan partiledarna senare under gårdagen avseende Rysslandsfrågan.

Partierna har informerats

Det finns nu för att smittan har spridit sig till fler partiledare och de berörda personerna undersöker nu hur det ligger till.

Kristdemokraternas presschef Joel Apelthun uppger att KD-ledaren inte deltog fysiskt på partiledarmötet om Ryssland som hölls på onsdagen.

Ebba deltog ej fysiskt

– Ebba närvarade inte fysiskt på statsministermötet men vi är noga hela tiden med att följa restriktionerna. Ebba ger ingen egen kommentar men hälsar att hon hoppas Annie Lööf mår bra och att hon får lindriga symtom, sa KD:s presschef till Expressen.

Deltagande per länk

Det är inte känt hur många av partiledarna som deltog fysiskt på mötet när statsminister Magdalena Andersson (S) träffade de andra partiledarna på onsdagseftermiddagen gällande Rysslandsfrågan och hur många av dem som deltog via länk.

Smittan rusar i Sverige

Det pågår just nu en skenande smittspridning runt om i världen och inte minst i Europa och Sverige.

Sedan i tisdags har ytterligare 31 dödsfall rapporterats i Sverige och totalt har därmed 15 462 personer avlidit.

22 000 nya smittfall

Antalet bekräftat smittade i Sverige är nu uppe i 1,51 miljoner vilket innebär hela 21 939 nya smittfall det senaste dygnet. 101 patienter vårdas just nu på intensiven runt om i landet.

Foto: Ninni Andersson, Regeringskansliet