Vill att Sverige inför EU:s stramaste migrationspolitik

2021 10 23

Moderaterna vill att Sverige inför EU:s stramaste migrationspolitik.

Partiet som just nu genomför stämma i Helsingborg anser att Sverige ska vara strängast av Europeiska Unionens samtliga medlemsländer när det gäller invandringspolitiken uppger DN.

– Jag tycker att det är vår skyldighet att vara det. Innan har vi varit generösast i EU, säger Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard.

Stram ska bli ännu stramare

Partiet som redan har Sveriges stramaste migrationspolitik tillsammans med SD vänta nu strama åt den ännu mer då 100-talet invandringsförslag ska hanteras på stämman.

– Vi har under decennier haft en ohållbar nivå på asylinvandringen och ingen integrationspolitik att tala om. Det är en kombination som har varit skadlig, säger Maria Malmer Stenergard (M) till DN.

EU:s lägstanivå

Moderaterna anser att om svenska folket ska ge tummen upp till invandring i framtiden så måste allmänheten känna att integrationen fungerar och det gör man inte menar partiet.
Moderaterna vill därför dra ned asylmottagningen till Sverige till en så låg nivå som är lagligt möjlig vilket skulle innebära absolut miniminivå i EU.

Till miniminivån

– Innan har vi varit generösast i EU och det var det som ledde till att så oproportionellt många sökte sig hit 2015 men också under lång tid dessförinnan. Det är inte hållbart. För att börja vända den här integrationskrisen så måste vi börja med att minska invandringen och då är det vår skyldighet att lägga oss på en miniminivå, säger Maria Malmer Stenergard till DN.

Ulf Kristersson parti håller arbetsstämma torsdag till söndag på Clarion Hotel Sea U i Helsingborg. Stämman hålls i ett mindre format på grund av coronapandemin  och de som blivit inbjudna är partistyrelse, ombud, riksdagsledamöter, europaparlamentariker samt ordförande i nationella nätverk och sidoorganisationer. 

– Medlemmar och observatörer kommer att kunna följa stämman digitalt via sändning på Youtube, uppger partiet.

Foto: Maria Malmer Stenergard, FB

[yop_poll id="798"]