Värsta läget hittills på jättepopulär svensk turistdestination

2021 07 19

Turistparadiset Thailand drabbas nu allt hårdare av viruset och landet har stor brist på både vaccin och syrgas.

Thailand har drabbats av det största antalet smittade för tredje dagen i rad och dödstalet var enbart på söndagen 101 personer vilket ökar det totala antalet avlidna till 3 341 personer uppger Reuters.

Den nya vågen som drabbat Thailand utgörs av både den brittiska alfavarianten och den indiska deltavarianten.

Nya restriktioner

Landet vidtar nu följande åtgärder för att motverka pandemin: 

◾Inrikesflyg till och från huvudstaden Bangkok stoppas

◾Inrikesflyg i flera andra delar av landet stoppas

◾Åtgärder för att få folk att stanna hemma vidtas

◾Matbutiker, banker och sjukhus är fortsatt öppna

Tillverkar AstraZeneca

Thailand har med sina 70 miljoner invånare stor brist på vaccin och för att öka vaccintillgången är myndigheterna i färd med att säkerställa en leverans på 20 miljoner Pfizerdoser samt överväger att inköpa ytterligare 50 miljoner doser.

Thailand producerar även AstraZeneca-vaccin vilket bedöms bli en viktig vaccinkälla för hela regionen i Sydostasien. Nu överväger dock myndigheterna att tillfälligt minska exporten för att säkra upp landets egen vaccintillgång.

ANALYS

Vid eventuella utlandsresor bör man läsa UD:s reseråd som kan nås här för att informera sig om läget på destinationen. Ett minst lika effektivt sätt att bedöma läget runt om i världen är att läsa nyheter på nätet och på turistsidor för att få en bild av den senaste utvecklingen i respektive land.

Thailand är ett exempel på en populär turistdestination där det nu är mycket svårt att turista i många delar av landet på grund av pandemin.

Foto: E. Dias

[yop_poll id="374"]