VAL 2022: Vädjar till centerpartister

2022 09 08

Kära centerpartist: låna ut din röst till oss i Moderaterna! Vi lovar att förvalta den väl.

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer sträcker ut en hand till alla centerpartister.

I en debattartikel i Di uppmanar han C-väljare att tänka om och rösta för en borgerlig statsminister på söndag.

SD-argument väger tungt

Gunnar Strömmer medger att han förstår att viljan att isolera Sverigedemokraterna fortfarande väger tungt hos många centerpartister.

– Men som borgerligt sinnad centerväljare kan man fortfarande göra ett annat val. Vill man se liberal, borgerlig politik genomförd, ska man förstås rösta på en borgerlig och liberal regering. Så jag uppmanar dig som tvekar: låna ut din röst till oss moderater, framhåller Strömmer och tillägger:

– Ge en borgerlig statsminister chansen att sätta punkt för åtta års vanstyre. Pröva vårt engagemang för lägre skatter, mindre krångel och mer frihet för den enskilde. Du kommer inte bli besviken, och skulle du bli det - rösta bort oss sedan.

Vädjar till borgerliga väljare

Statsminister Magdalena Andersson (S) har tidigare gjort ett liknande utspel.

I ett filmklipp på sina sociala medier vädjade hon till borgerliga väljare som  brukar rösta på M, L eller KD, men som känner tvivel på grund av deras samarbete med SD.

– Det är oerhört jämnt i opinionen just nu och du kan avgöra om Sverigedemokraterna ska få bestämma över Sverige eller inte. Du kan skicka en tydlig signal till ett parti du brukar rösta på och säga ”Här går gränsen!” sa Magdalena Andersson och avslutade med en direkt uppmaning till osäkra väljare på högerkanten.

– Låna ut din röst till mig. I gengäld lovar jag förvalta ditt förtroende och fortsätta arbeta för Sverige och svenska folkets bästa i alla lägen.

Foto: Moderaterna

Text: Redaktionen