Partiledare har fått covid-19 och skjuter upp jultalet

2021 12 16

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har testat positivt för covid-19.

Det rapporterar Moderaterna i ett pressmeddelande ikväll.

Sitter i karantän

– Han har varit i karantän sedan han fick symptom. Han mår bra, och fortsätter i karantän enligt gällande regler, meddelar Moderaternas presschef Niklas Gillström.

Ulf Kristersson  har genomfört ett test för att fastslå om han har smittats av det fruktade viruset och nu på onsdagskvällen bekräftar partiet att han har blivit smittad.

Blev sjuk redan på tisdagen

Redan på tisdagen kom besked från Moderaterna om att partiledaren hade blivit sjuk och att man därför beslutat att inte hålla hans planerade jultal som annars skulle ha hållits i dag onsdag.

Partiledaren beslutade sig för att ta ett PCR-test för att få klarhet i om hans symptom handlade om covid-19 eller inte.

Jultalet blir nyårstal

Och nu har beskedet kommit vilket visar att testet indikerar att han smittats. Ulf Kristersson kommer nu att fortsatt hålla sig isolerad för att inte riskera att smitta någon annan och hans jultal förvandlas till ett nyårstal istället då det ska hållas i början av 2022 istället.

Vaccinet skyddar från svår sjukdom

Man kan bli smittad även om man har vaccinerat sig men vaccinet leder till att man kraftigt minskar risken för svår sjukdom och död. 

Med förhoppningar om ett snart tillfrisknande för såväl partiledare Ulf Kristersson som för alla andra i Sverige som nyligen fått besked om att de testat positivt för covid-19.

Foto: Moderaterna