Två personer skjutna i en bil i Stockholm – En person uppges dödad

2021 11 14

– En stor polisinsats pågår. Vi söker efter gärningspersoner.

Det säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen till SVT.

Fullt med glassplitter

Polisen larmades om skottlossning klockan 21.14 på fredagskvällen.

– Då är det flera personer som hört smällar som uppfattats som skott, uppger Stockholmspolisen till Expressen.

SVT har publicerat en bild där man ser en fyradörrars gråmetallic personbil av relativt liten modell. Förardörren står öppen och bilrutan vid förarplatsen är sönderslagen och man ser tydligt att det ligger fullt med glassplitter på asfalten. Både förardörren och passagerardörren står på vid gavel och det ligger plastliknande föremål på marken.

Möttes av en förskräcklig syn

Poliserna som först kom fram till bilen möttes av en förskräcklig syn. I bilen satt två personer som hade blivit skjutna.

– När vi kom till platsen påträffade vi två skottskadade personer i en bil, bekräftar Stockholmspolisen till SVT.

Skjutningen har närmare bestämt ägt rum i Kälvesta i Hässelby-Vällingby i västra Stockholm.

Uppgifter: Skjutits till döds

Enligt uppgifter till Expressen är det två unga män som blivit skjutna och en av männen ska enligt tidningen ha skjutits till döds. Polisen vill dock inte uttala sig om hur pass skadade de två offren är enligt SVT. Sjukvårdspersonal ha tagit hand om båda personerna.

Stor polisinsats pågår

Enligt Expressen skall den andra personen i nuläget vara vid livet men han har enligt tidningen träffats av flera skott och har förts till sjukhus.

Polisen har inlett jakten på de misstänkta förövarna.

– En stor polisinsats pågår. Vi söker efter gärningspersoner och håller förhör med vittnen på platsen, säger Per Fahlström vid polisen till SVT.

I ett bostadsområde

Området kring personbilen ska nu spärras av för att möjliggöra en teknisk undersökning av brottsplatsen. Det bor människor nära skottplatsen enligt polisen.

– Det är ett bostadsområde det här. Då handlar det om att knacka dörr och höra om folk sett eller hört något, säger Per Fahlström till Expressen.

Begått mycket allvarliga brott

Tidningen uppger att de båda offren förekommer i det så kallade belastningsregistret och det ska handla om mycket allvarliga brott för en av de båda männen. Han skall vara dömd för bland annat grovt vapenbrott och grov misshandel. Även det andra offret har dömts för brottsliga handlingar.

Gärningsmännen är ännu inte gripna rapporterar SVT.

Arkivfoto: Polisen Norrmalm, FB