Två barn tros ha kastats ut från balkong

2021 11 22

Två barn har hittats svårt skadade i Stockholm och enligt uppgifter till media misstänker man att barnen kastats ut från en balkong.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök uppger Aftonbladet som rapporterar att två små barn förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

Fruktansvärda scener

Ett mycket stort polispådrag samt räddningstjänst och två ambulanshelikoptrar har larmats till västra Stockholm. En förbipasserande skall ha upptäckt två svårt skadade barn som låg utomhus vid ett bostadshus. Barnen ska vara under tio år och enligt uppgifter till Expressen är det fruktansvärda scener på platsen.

Fallit från hög höjd

– Det är två barn som har hittats allvarligt skadade. Vi misstänker att de har fallit från hög höjd, säger Helena Boström Thomas vid Stockholmspolisen till tidningen.

– Vi kan inte utesluta att det ligger ett brott bakom händelsen, säger hon.

Tidigare ostraffad

I samband med händelsen ska en man i 45-årsåldern har påträffats i bostaden och enligt Expressen uppgifter är mannen misstänkt för inblandning. Han skall vara påträffad i ett skadat tillstånd och ska enligt uppgift vara ostraffad sedan tidigare.

Sånt här får inte hända

Stor dramatik råder i bostadsområdet.

– Jag såg massa polisbilar och ambulanser, och sedan kom en ambulanshelikopter och landade i närheten. Sånt här får inte hända, säger en kvinna i grannskapet till Aftonbladet.

Ett stort område har spärrats av och polisen är i färd med att höra grannar.

Två ambulanshelikoptrar

– Vi går ännu på vad som har hänt. Vi ska göra en teknisk undersökning och andra utredningsåtgärder. Vi kommer att ha dörrknackning, säger Stockholmspolisen till Aftonbladet.

För grannarna förvandlades söndagskvällen på ett obehagligt sätt och många känner oro för vad som har inträffat.

– Det är fullt pådrag här. Jag har sett två helikoptrar landa här. Och 13 polisbilar är på plats. Det är på gården mittemot. Först landade en helikopter och sedan gav den sig i väg. Därefter kom en helikopter till. Båda är ambulanshelikoptrar, säger han.

Två uppges gripna

Den 45-årigen mannen har gripits och misstänkt för mordförsök samtidigt som även en kvinna har gripits erfar Expressen.

Enligt DN pågår det inte någon jakt på misstänkta gärningsmän.

Arkivfoto: Polisen, FB