JUST NU: Trumps nya besked om återkomst på Twitter

2022 04 26

USA:s förre president Donald Trump kommer inte att återvända till plattformen efter Elon Musks övertagande.

Efter att Teslas vd Elon Musk köpt Twitter för rekordsumman 400 miljarder kronor har det spekulerats vilt i om den förre USA-presidenten Donald Trump ska göra comeback på plattformen.

Nu meddelar expresidenten att så inte blir fallet, rapporterar Fox News. Istället ska han koncentrera sig på sin egen sociala medier-plattform “Truth”.

“Kommer inte tillbaka”

– Jag kommer inte tillbaka till Twitter, jag kommer att stanna på Truth. Jag hoppas Elon köper Twitter eftersom han kommer införa förbättringar och han är bra man, men jag kommer att stanna på Truth, säger Donald Trump.

“Mycket bättre”

Trump tillade även:

– Vi tar emot miljontals användare, och det vi upptäcker är att gensvaret på Truth är mycket bättre än att finnas på Twitter. Twitter har botar och fejkkonton, och vi gör allt vi kan.

Blev avstängd

Donald Trump stängdes av från Twitter, Facebook Instagram och Snapchat efter att ha ansetts uppvigla till stormningen av Kapitolium 6 januari 2021. 

Därefter startade alltså den forne presidenten en egen plattform för att fortsätta sprida sina politiska budskap.

Appen floppade

Trots Trumps egna lovord kom dock rapporter i början av månaden att appen Truth floppat totalt.

Enligt BBC News har appen kantats av stora tekniska problem och en och en halv månad efter lanseringen i slutet av februari 2022 har fortfarande 1,5 miljoner användare inte kunnat öppna sina konton.

Går inte att använda

Truth Social påminner till utseende mycket om Twitter. Den fungerar däremot inte på androidtelefoner eller i webbläsare och tycks inte kunna nås av personer utanför den amerikanska gränsen.

“Katastrof”
– Det har varit katastrof, sade Joshua Tucker, direktör för NYU:s Center for Social Media and Politics, till BBC veckorna efter Truth-lanseringen.

– Ingen förstår vad det är som pågår, tillade en republikansk partikamrat till Trump som vill vara anonym.

Foto: Library of Congress resp J. Cameron

Text: Redaktionen