Trump pekas ut som skyldig av två poliser

2021 05 09

Två poliser som drabbades av blodig misshandel vid stormningen av kongressen stämmer nu Donald Trump på minst 1,3 miljoner kronor.

Polismännen James Blassingame och Sidney Hemby som jobbat inom poliskåren i över 10 år pekar ut Trump som skyldig till att ligga bakom stormningen och de kräver nu minst 1,3 miljoner kronor i totalt skadestånd för de skador de drabbades av när de misshandlades av kuppmakarna.

– Kuppmakarna som hade hetsats, uppmuntrats och guidats av Trump tvingade sig över och förbi poliserna och förföljde och attackerade dem både utanför och inne i kongressbyggnaden, enligt den 40-sidiga stämningen uppger NBC News.

En av kuppmakarna skrek i konstapel Hembys ansikte att han inte respekterade sin polisbricka och att poliserna inte var patrioter enligt stämningen.

– Poliskonstapel Hemby attackerades oupphörligen. Han blödde från ett skärsår nära ögat. Han hade snitt och blåmärken i ansiktet och händerna och kroppen var pressad mot en stor metalldörr när han försökte avvärja attackerna, rapporterar NBC News.

Och den andra polisen drabbades också hårt.

– Kuppmakarna slog konstapel Blassingame i ansiktet, huvudet, bröstet och armarna. De använde sina händer och vapen i form av allt från flaggstänger till avspärrningsmaterial, enligt stämningen.

Båda poliserna lider fortfarande av sina skador. Den ena vårdas regelbundet och har sömnproblem och den andra har ryggsmärtor. Båda lider även av omfattande psykiska besvär till följd av misshandeln enligt stämningen.

140 poliser skadades under stormningen den 6 januari. Två män är åtalade för angrepp på den polisman som avled och ytterligare två poliser begick självmord veckorna efter stormningen.

[forminator_poll id="2607"]