Tre personer uppges ha knivskurits vid stort köpcenter

2021 11 14

Tre personer uppges ha blivit knivskurna vid det populära köpcentret Krämaren i Örebro.

Det skall ha uppstått bråk i rusningstid lite före klockan 9 på morgonen vid det stora köpcentret Krämaren som ligger mitt i centrala Örebro.

Drog fram farligt föremål

– Initialt ska två personer ha varit i bråk, rapporterar Örebropolisen.

Bråket urartade och fler personer blev indragna. Någon drog fram ett farligt föremål och minst tre personer ska ha blivit knivskurna enligt uppgifter till Aftonbladet.

Enligt personer som befunnit sig nära mataffären på Krämaren har man kunnat se att det varit blod på golvet utanför kassorna rapporterar SVT. 

Avspärrat utanför köpcentret

En stor polisinsats har anlänt till platsen och ingen av personerna bedöms ha drabbats av livshotande skador.

– Polispatruller finns på plats och utför initiala utredningsåtgärder. Ett område utanför köpcentret är avspärrat, uppger polisen.

Polisen vill i nuläget inte kommentera exakt vilket föremål som gärningsmannen skall ha använts sig av.

– Någon form av tillhygge, men jag kan inte gå in på vilket, säger polisens presstalesperson, Lars Hedelin, till SVT.

Det rapporteras även att toaletten på Våghustorget en bit bort från Krämarens mataffär har blivit avspärrad av polisen. En person ska ha gripits av polisen uppger SVT.

Flera till sjukhus

Enligt Nerikes Allehanda har flera personer transporterats till sjukhus.

Köpcentret Krämaren är en av Sveriges äldsta gallerior och när det stora affärs- och bostadskomplexet byggdes 1963 så förändrades Örebros silhuett rejält. Krämaren var ursprungligen namnet på ett kvarter med slitna trähus från 1700- och 1800-talet i stadsdelen Söder. Köpcentrumet Krämaren bestod från början av två varuhus: EPA, samt varuhuset Krämaren som redan från början bestod av individuella handlare. Invigningen 26 mars 1963 av de nya moderna varuhusen blev en succé och man fick stänga en timme tidigare på grund av den nästan ohanterliga trängseln berättar Krämaren på sin hemsida.

Idag är gallerian en naturlig mötesplats i centrala Örebro med cirka 30 butiker och caféer. Fastigheten ägs av Alecta Pensionsförsäkringar och förvaltas av HEA Property Partner.

Foto: Polisen Södermalm, FB