Toppolitiker avgår – Street smart SD-kännare efterlyses

2021 09 29

Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad avgår.

Avgången kommer att ske vid Socialdemokraternas partikongress i november.

– Jag har varit partisekreterare i fem år och jag tänker att det är en bra tid att lämna nu, säger hon till TT och framhåller att det handlar om privata skäl då en nära anhörig har blivit sjuk uppger SVT.

Beslutade innan Löfvens besked

– Det finns inte en enskild orsak. Det har varit ett otroligt roligt uppdrag men också väldigt tuff, säger Lena Rådström Baastad som understryker att beslutet fattades redan innan Stefan Löfven meddelade sina avgång.

Känner sig stolt

Hon har redan meddelat att hon lämnar sin tjänst som riksdagsledamot i höst.

– Jag känner mig stolt över det framtidsrådslag vi genomfört till kongressen och den organisatoriska förändring vi genomfört, säger hon till TT enligt SVT.

ANALYS

Socialdemokraterna fick sitt sämsta valresultat på över 100 år vid senaste valet och ligger nu ett år före valet 2022 på ännu sämre siffror i mätningarna. Samtidigt lyckades partiet med den stora framgången att splittra borgerligheten och sitta kvar i regeringen.

Street smart SD-kännare

Det är en mycket stor uppgift som väntar nästa partisekreterare och kampen för att vinna valet blir tuff för Socialdemokraterna.

Partiet är i behov av en partisekreterare som är street smart, befinner sig nära väljarna och som har bra koll på hur före detta S-väljare som nu gått till SD resonerar.

Foto: Lena Rådström Baastad, FB

[yop_poll id="565"]