Talibanernas nya bild av sig själva – Tivoli istället för tortyr

2021 08 19

Istället för avrättningar, stening och tortyr vill talibanerna nu visa upp hur de åker radiobil på tivoli.

Talibanerna är mest kända för omvärlden för sina ofattbart grymma handlingar mot Afghanistans folk och inte minst mot kvinnorna som tvingats till totalt underkastelse. Hängningar, avhuggna händer, stening, piskning och allehanda förfärlig tortyr har kantat deras framfart i det plågade landet.

Tränar på gym

Men nu vill de brutala islamisterna visa upp en helt ny bild av sig själv. Filmklipp och bilder med talibaner som tränar armar, ben och vader på presidentpalatsets gym sprids över världen. Och nu kommer även bilder av talibaner som åker karuseller och kör radiobilar på tivoli.

ANALYS

Talibanerna gör nu allt de kan för att visa upp en helt ny sida av sig själva för såväl Afghanistans folk som för hela övriga världen. Det kommer löfte efter löfte om att inga ska förföljas, dörrknackningar ska inte ske, kvinnor ska behandlas väl, regeringstjänstemän kan gå tillbaka till sina jobb, kvinnor ska inkluderas i regeringen med mera.

Klamra sig kvar

Men man ska inte låta sig luras. Det handlar om propaganda för att kunna klamra sig kvar vid makten. Om talibanerna verkligen har förändrats på riktigt så lär det bero på att de inser att de får svårt att styra landet om de visar sitt rätta jag.

Blodtörstiga terrorister

Men detta är bland de mest blodtörstiga och grymma terrorister som finns i världen och det har ljusår kvar innan de bevisat att de inte är just det – blodtörstiga terrorister. Samtidigt som talibanerna försöker gå till medial charmoffensiv genomför de hängningar i södra landet, genomför dörrknackningar och misshandlar folk med käppar och tillhyggen i Kabul.

Foto: Twitter

[yop_poll id="499"]