Svenska rapparen Einár mördad – två män uppges ha flytt

2021 10 23

Den prisbelönta rapparen Einár, 19 år, har skjutits ihjäl i Stockholm i natt och två män ska springandes ha flytt från platsen efteråt.

Det uppger flera medier och ett mycket stort polisuppbåd jagar nu gärningsmännen som mördade Nils ”Einár” Grönberg.

Livräddande åtgärder

– Den skottskadade mannen är avliden. Han avled på platsen. Man gjorde livräddande åtgärder men hans liv gick inte att rädda, säger Carina Skagerlind, vid Stockholmspolisen till Expressen.

Mördarna avfyrade flera skott mot offret.

Fick första hjälpen

– Han har träffats av flera skott och avled på plats när polisen gav första hjälpen tillsammans med ambulanspersonal, säger Ola Österling, vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Flera personer larmade polisen klockan 22.50 på torsdagskvällen efter att flera höga smällar som ljöd genom nattmörkret i Hammarby Sjöstad. Folk tyckte att det lät som att någon hade öppnat eld med ett vapen och när polisen anlände till platsen påträffades en skottskadad man.

Flera hämtade till förhör

Det finns flera vittnen till dådet.

– Vi har fått in flera uppgifter om signalement på de som har utfört det här, säger Stockholmspolisens Ola Österling till Expressen.

Ett stort polisuppbåd med hundpatruller och polishelikopter har satts in i jakten på de skyldiga men ännu så länge är ingen gripen. Däremot är flera personer hämtade till förhör och flera vittnen har förhörts.

– Men det är mer för att de har uppgifter att lämna. Vi har fortsatt en stor insats på gång och arbetar intensivt med bildanalys och dörrknackning, säger Carina Skagerlind till SVT.

Ska ha flytt från platsen

Offrets anhöriga har informerats.

– Närmaste anhöriga är underrättade. En förundersökning om mord är inledd, uppger polisen.

– Det vi jobbar med just nu är att det ska vara två män som ska ha setts lämna platsen springandes, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen till Expressen.

Fick P3 Guld-priset

Rapparen Einár som egentligen heter Nils Kurt Erik Einar Grönberg slog igenom som 16-åring med hitlåten ”Katten i trakten” som klättrade snabbt på topplistorna. Han har bland annat prisats med P3 Guld-priset för Årets låt 2019 och utsågs till ”Årets nykomling” på Grammisgalan 2020.

Avskyvärda kommentarer

Rapparen Einárs kommentarsfält på Instagram har fyllts av mer än 4 000 kommentarer varav en mängd kommentarer skriver förfärligt hånfulla och sjuka kommentarer.

Foto: Einár, Första klass omslag, You Tube