Svenska folket får betalt för att tanka sin bil i natt

2021 10 03

Nu sjunker elpriserna dramatisk och svenska folket får till och med betalt för att använda el. Den som har en elbil och passar på att tanka upp bilen med el lyckas då med konststycket att få betalt för att fylla på bilen.

Denna överraskande nyhet rapporterar SVT ikväll.

Man får betalt

Närmare bestämt en timme efter midnatt, klockan 01.00 går elpriserna över till att bli negativa vilket innebär att svenska folket rent teoretiskt får betalt för att titta på TV, köra med elvispen lyssna på musik eller göra andra saker som drar elektricitet och inte minst är det inom näringslivet och i viss storindustri som elanvändningen kan vara mycket hög.

Tack vare vindkraften

Denna ovanliga händelse kommer att pågå till framåt klockan 08 på söndagsmorgonen och kanske ännu längre och det som ligger bakom är inget mindre än vädret.

Tack vare kraftig blåst och rejäla vindstyrkor i Norden och Tyskland så snurrar vindkraftverken för fulla muggar och Sveriges samlade vindproduktion kommer då att uppgå till uppskattningsvis 8,4 gigawatt vilket kan jämföras med normalnivån på 3 gigawatt, uppger SVT.

Tipsar om att fylla på bilen

Det blir helt enkelt en överproduktion av elektricitet i Sverige tack vare vindkraften förklarar elskling.se som tipsar Sveriges elkonsumenter om att till exempel ladda sin elbil i natt.

Nästan -2 öre

Mellan klockan 02 och 05 väntas elpriset till och med falla ned till minus 1,97 öre. Det är möjligt att de negativa elpriserna kommer tillbaka framöver beroende på vindstyrkan.

För att få betalt för att använda elen behöver man ha ett rörligt elavtal.