Svensk död i bussolycka

2021 11 02

En svensk man i 70-årsåldern har förlorat livet i en bussolycka i Turkiet.

Bussen kraschade när den var på väg till flygplatsen i den populära turkiska turistorten Antalya. Sex personer fick föras till sjukhus och en man omkom och det har nu bekräftats att mannen var från Sverige.

Bussen rejält demolerad på sidan

– En svensk man i 70-årsåldern hemmahörande i södra Sverige avled i Aksu utanför Antalya den 30 oktober, säger Daniel Johansson Århem på UD till SVT.

Flygplanet som personerna i bussen var på väg till skulle till Köpenhamn uppger Expressen och bussen blev rejält demolerad på ena sidan. Det fanns även med elva danskar i bussen enligt Ekstrabladet.

Föraren uppges ha gripits

Föraren skall enligt turkisk media ha tappat kontrollen över minibussen och ha kört in i ett räcke vid sidan av vägen vilket även bekräftas av bilder från platsen. Bussföraren ska ha gripits efter olyckan.

Resebolaget Detur

– Vi har personal på plats för att stödja och hjälpa de inblandade, vilket är vår första prioritet. Vi har ingen information i nuläget om vad som kan ha förorsakat olyckan och vill inte spekulera om orsaken innan undersökningen gett mer klarhet, uppger resebolaget Detur i ett mejl till SVT Nyheter.

Detur startade i Sverige år 2000 och ordnar resor till Grekland, Tunisien och Turkiet. Bolaget finns idag i hela Norden.

❤ Tankarna går till mannen, hans familj, anhöriga, släktingar och vänner.

Foto: D. Kurt