TUSENTALS DRABBADE: Stora problem med Instagram

2022 10 31

Tusentals användare på Instagram upplever stora problem med sina konton.

Sociala medier kryllar av inlägg från upprörda användare som skriver att deras konton plötsligt har stängts ner.

Enligt felrapporter på hemsidan DownDetector har problemet drabbat användare över hela världen. Flera uppger att de fått meddelanden om att deras konton kommer att stängas av för alltid.

– Mitt konto har stängts av! Jag försökte hitta det på min systers telefon och det är helt borta. Jag existerar inte! Det är min födelsedag också så Instagram snälla bara skynda och fixa det! framhåller en användare.

– Några av oss var tvungna att ange vår e-post och vårt telefonnummer för att verifiera kontot. Nu har lösenordet ändrats och vi kan inte komma in igen eftersom vårt lösenord har ändrats, skriver en annan användare på Twitter. 

De alarmerande meddelandena började att dyka upp vid 14-tiden. Berörda användare varnas för att deras konton kommer att raderas i dag, den 31 oktober.

Vidare uppmanas användare som inte accepterar beslutet att klicka på en blå ruta.

Varnar användare

Meta, företaget som äger Instagram, bekräftar att ett fel har inträffat. Företaget uppmanar användare att inte klicka på några länkar.

Enligt företaget kan meddelandena vara en del av en hackerattack som syftar till att försöka stjäla personlig data som användarnamn och lösenord, rapporterar brittiska Express.

– Vi är medvetna om att användare upplever problem med Instagram-appen. Vi jobbar med att åtgärda problemet, framhåller Meta-support enligt Aftonbladet.

Ingen förklaring

Det finns för närvarande ingen förklaring till vad som har orsakat problemet, rapporterar Express. 

Instagram kommunikationsavdelning framhåller att de försöker hitta en lösning. 

– Vi är medvetna om att några av er har problem med att komma åt sina Instagram-konton. Vi undersöker det och ber om ursäkt för besväret, skriver de på Twitter.

Foto: Twitter resp A. Shatov 

Text: Redaktionen