Stor polisinsats i Stockholm – Flera ligger handfängslade på gatan

2021 11 22

Flera personer uppges ligga handfängslade på gatan mitt i centrala Stockholm.

Det uppger vittnen enligt SVT som rapporterar att det dramatiska skeendet ägt rum mitt i huvudstaden nu på fredagsförmiddagen.

Personbil har kraschat

Bilder från Stockholm city indikerar att ett stort antal civila polisbilar finns på plats och enligt uppgifter till Aftonbladet kan det röra sig om ett rånförsök som har stoppats av polisen. Vittnen uppger att det ägt rum en biljakt och bilder klargör att minst en personbil har kraschat.

Prejade in bil i refug

En mängd poliser ska finnas vid platsen för bilkollisionen.

– Det var världens biljakt. De prejade in en bil i en refug. Sedan släpade de ut fyra män genom bilrutorna och lade dem på marken, berättar ett vittne för Aftonbladet. Polisen har inte bekräftat det exakta antalet misstänkta.

Ligger handfängslade på gatan

Dramatiken har bland annat ägt rum vid korsningen Karlavägen – Sibyllegatan i stadsdelen Östermalm i centrala Stockholm. Flera personer ska ligga handfängslade på gatan och ett vittne uppger att fyra till fem civila polisbilar varit involverade i en jakt på den jagade bilen.

Biljakt

– Det var många poliser på platsen och två bilar har stannats. Den ena hade kraschat in i en stolpe och var kvaddad. Den andra bilen stod bakom och såg inte ut som den krockat men bakrutan var krossad. Det såg ut som det varit någon form av biljakt, säger ett vittne till Expressen.

Företagskläder av märket DHL

Vittnesuppgifter gör gällande att männen som fångats in av polisen bär företagskläder av märket DHL, ett välkänt transportföretag.
– Jag vet att polisen skulle stoppa och kontrollera ett fordon vid korkorsningen Karlavägen – Sibyllegatan, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Pågående händelse

– I nuläget har jag inga uppgifter som tyder på att det varit förföljande innan, säger Stockholmspolisen till tidningen.

Polisen uppger att de inte kan uttala sig vidare då händelsen fortfarande betecknas som pågående.

Arkivfoto: Polisen