Stålmannen kysser en kille – Skapar stora reaktioner i USA

2022 01 30

Känslorna svallar i USA efter att Stålmannen börjat dejta en kille.

Serieförlaget DC Comics har nu avslöjat att Stålmannen är bisexuell och har inlett en kärleksrelation med en manlig reporter

Kysser sin killkompis

Det har blivit stora reaktioner i USA i samband med att världens mest kända superhjälte kysser sin killkompis Jay Nakamura i den nya utgåvan av tidningen. Det är närmare bestämt den nya Stålmannen, Stålmannen Clark Kents son, Jon Kent, som har samma fantastiska superkrafter som sin pappa, som har utvecklat en intim relation med en kille han träffade för någon månad sedan.

Bekämpat skogsbränder

Beskedet kommer i samband med National Coming Out Day som är USA årliga HBTQ-dag med syfte att öka kunskapen om HBTQ-frågor. Stålmannen har under sommaren engagerat sig i flera samhällsaktuella frågor och bland annat bekämpat skogsbränder som orsakats av klimatförändringar och han har även stoppat skolskjutningar.

Stålmannen utbränd

Unga Stålmannens romantiska relation med reportern Jay Nakamura kommer att utvecklas ytterligare i kommande tidningsutgåvor uppger DC Comics som avslöjar att Stålmannen även kommer att kämpa med utbrändhet.

Numret med kyssen mellan Stålmannen och hans manlige reportervän har ännu inte publicerats men DC Comics har bland annat släppt bilderna där de båda kysser varandra och intresset från allmänheten har blivit jättestort.

– Det slog mig att vi skulle missa en stor möjlighet om Stålmannens son skulle vara ytterligare en vit heterosexuell karaktär, säger Tom Taylor vid DC Comics.

Folk började gråta

DC Comics har fått väldigt positiva reaktioner.

– Folk har sagt att de började gråta när de läser detta. De trodde aldrig att de under sin livstid skulle få uppleva att Stålmannen – världens mäktigaste superhjälte – skulle vara precis som dom själva, säger Tom Taylor.

Trollen rasar

På en plats har det dock varit sedvanligt raseri – nämligen bland trollen i sociala medier, enligt BBC.

– Det finns alltid de som säger att man inte ska blanda seriefigurer och politik men som inte tänker på att alla serier i alla tider har handlat om politik. Marvel X-Men var en reflektion av medborgarrättsrörelsen, säger Tom Taylor.

– Vi vill få med oss de människorna också men vi skriver för folk som förhoppningsvis ser på Stålmannen och säger ’Stålmannen är som jag. Denna Stålman kämpar för saker som är betydelsefulla för mig’.

ANALYS

Så sent som 2008 förbjöd stora delstater som Kalifornien, Florida och Arizona samkönade äktenskap ivrigt påhejade av Republikanerna och dåvarande presidenten George W Bush. Men sen vände vinden och 2015 beslutade Högsta Domstolen att godkänna samkönade äktenskap i alla 50 delstater.

USA har gjort en stor och viktig resa och nu kan till och med Stålmannens son dejta både tjejer och killar.

Foto: DC Comics

[yop_poll id="761"]