Stålmannen kysser en kille – Skapar stora reaktioner i USA

2022 01 30

Känslorna svallar i USA efter att Stålmannen börjat dejta en kille.

Serieförlaget DC Comics har nu avslöjat att Stålmannen är bisexuell och har inlett en kärleksrelation med en manlig reporter

Kysser sin killkompis

Det har blivit stora reaktioner i USA i samband med att världens mest kända superhjälte kysser sin killkompis Jay Nakamura i den nya utgåvan av tidningen. Det är närmare bestämt den nya Stålmannen, Stålmannen Clark Kents son, Jon Kent, som har samma fantastiska superkrafter som sin pappa, som har utvecklat en intim relation med en kille han träffade för någon månad sedan.

Bekämpat skogsbränder

Beskedet kommer i samband med National Coming Out Day som är USA årliga HBTQ-dag med syfte att öka kunskapen om HBTQ-frågor. Stålmannen har under sommaren engagerat sig i flera samhällsaktuella frågor och bland annat bekämpat skogsbränder som orsakats av klimatförändringar och han har även stoppat skolskjutningar.

Stålmannen utbränd

Unga Stålmannens romantiska relation med reportern Jay Nakamura kommer att utvecklas ytterligare i kommande tidningsutgåvor uppger DC Comics som avslöjar att Stålmannen även kommer att kämpa med utbrändhet.

Numret med kyssen mellan Stålmannen och hans manlige reportervän har ännu inte publicerats men DC Comics har bland annat släppt bilderna där de båda kysser varandra och intresset från allmänheten har blivit jättestort.

– Det slog mig att vi skulle missa en stor möjlighet om Stålmannens son skulle vara ytterligare en vit heterosexuell karaktär, säger Tom Taylor vid DC Comics.

Folk började gråta

DC Comics har fått väldigt positiva reaktioner.

– Folk har sagt att de började gråta när de läser detta. De trodde aldrig att de under sin livstid skulle få uppleva att Stålmannen – världens mäktigaste superhjälte – skulle vara precis som dom själva, säger Tom Taylor.

Trollen rasar

På en plats har det dock varit sedvanligt raseri – nämligen bland trollen i sociala medier, enligt BBC.

– Det finns alltid de som säger att man inte ska blanda seriefigurer och politik men som inte tänker på att alla serier i alla tider har handlat om politik. Marvel X-Men var en reflektion av medborgarrättsrörelsen, säger Tom Taylor.

– Vi vill få med oss de människorna också men vi skriver för folk som förhoppningsvis ser på Stålmannen och säger ’Stålmannen är som jag. Denna Stålman kämpar för saker som är betydelsefulla för mig’.

ANALYS

Så sent som 2008 förbjöd stora delstater som Kalifornien, Florida och Arizona samkönade äktenskap ivrigt påhejade av Republikanerna och dåvarande presidenten George W Bush. Men sen vände vinden och 2015 beslutade Högsta Domstolen att godkänna samkönade äktenskap i alla 50 delstater.

USA har gjort en stor och viktig resa och nu kan till och med Stålmannens son dejta både tjejer och killar.

Foto: DC Comics

[yop_poll id="761"]

Akut uppmaning från Google: Till alla som använder Google Chrome

2024 05 17

Google har släppt en akut säkerhetsuppdatering till webbläsaren Google Chrome.

Det meddelar företaget på torsdagen.

Det är tredje gången på en vecka som Google tvingas åtgärda ett akut säkerhetsproblem i den populära webbläsaren.

Techjätten är fåordig om vad problemet handlar om och eventuella konsekvenser för användare.  

– Google är medvetet om att en exploatering för CVE-2024-4947 finns, skriver företaget i ett meddelande.

Det rör sig dock om ett allvarligt säkerhetshot.

Hotnivån är satt till hög, uppger tidningen Forbes.

Uppmanar användare

Den nya säkerhetsuppdateringen kommer automatiskt att installeras hos samtliga Google Chrome-användare.

Akutåtgärden har följande nummer: 124.0.6367.207/.208

 För att kontrollera att man tagit del av uppdateringen uppmanas användare vidta följande åtgärder:

Uppdatera Google Chrome manuellt eller kontrollera att den automatiska uppdateringen har tillämpats och starta sedan om webbläsaren.

Så uppdaterar du Google Chrome

  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på de tre punkterna uppe till höger
  3. Klicka på ”Hjälp” och sedan ”Om Google Chrome”
  4. Klicka på ”Uppdatera Google Chrome” (om alternativet inte finns har du redan den senaste versionen)
  5. Klicka på ”Starta om”

Har varnat för webbläsare

Sårbarheten som upptäckts är den tredje under en vecka som Google behövt korrigera.

Tidigare i år gick ett flertal forskare ut och varnade användare av Chrome på grund av stora mängder tillägg i webbläsaren som används aktivt efter installation för att söka sparade lösenord och stjäla dem.

En del, inklusive annonsblockerare och shoppingappar, har laddats ned flera miljoner gånger av användare världen över.

LÄS MER: Forskare varnar användare av Google Chrome

Foto: Firmbee

Text: Redaktionen


BEKRÄFTAT: Jätteförändring för alla som tankar bilen i Sverige

2024 05 17

Så sent som hösten 2023 hade Sverige de högsta dieselpriserna i hela Europa.

Ett halvår senare är läget helt omvänt.

Nu har Sverige lägst priser på både diesel och bensin i nästan hela Europa. Det visar nya siffror från bilistorganisationen M Sverige, rapporterar SVT.

Enbart Andorra, Liechtenstein samt några få länder i östeuropa har lägre drivmedelspriser än Sverige. 

– Jag tycker att det är en jätteintressant jämförelse för det brukar inte förhålla sig på det sättet. Men det är en klen tröst för den som tankar i Sverige när det ändå är ett högt pris, säger M Sveriges hållbarhetsansvariga Carl-Erik Stjernvall till tv-kanalen.

Tre kronor lägre

När prissänkningarna började träda i kraft vid årsskiftet var efterfrågan hög. Dieseln tog slut vid pump på flera ställen och från Norge vallfärdade bilister till Sverige för att tanka.

Och för den som ska ut och bila genom Europa i sommar är det alltså fortsatt värt att tanka på hemmaplan så mycket det går.

Just nu är dieselpriset drygt tre kronor lägre än exempelvis i samtliga av Sveriges grannländer, och samma ska gäller alltså nästan överallt för bensin. 

Utsläppen ökar

Den kraftiga förändringen får också två förändringar, att färre köper elbil och att utsläppen ökar.

Det senare konstaterades av regeringen själva när man i höstas gick fram med att utsläppen totalt sett kommer att öka med uppemot 10 miljoner ton fram till 2030 med nuvarande politik.

Klimatminister Romina Pourmokhtari (L) har tidigare påtalat att man måste titta längre än så. Att avskaffa några klimatmål är inte aktuellt.

– Sverige ska föra en ambitiös och effektiv klimatpolitik som når klimatmålen. Den här budgeten ska inte ses som hela svaret på att vi når dit, framhöll hon till DN i höstas.

"Riskfylld väg"

Men regeringens utsläppspolitik har fått kritik.

Förutom från oppositionen har också experter i Klimatpolitiska rådet vädrat sitt missnöje.

– Vi menar att regeringen leder in Sverige på en onödigt riskfylld väg. Planen visar inte hur vi når målen, varken på kort eller lång sikt, sade rådets vice ordförande tillika professor Björn Sandén till DN nyligen.

LÄS MER: Oväntat besked om bensin och diesel – räknar med kraftig förändring

Foto: Circle K

Text: Redaktionen