Ställer inte upp för omval – Rasar mot ”anonyma” moderater

2021 10 03

Hanif Bali går till hårt angrepp mot ”anonyma” moderata riksdagsledamöter som han anklagar för att ha sparkat på honom när han redan låg ned.

– Det finns enskilda i partiet som använder smutsiga metoder för att utmanövrera konkurrenter och det kommer bli en lärdom av denna affär, men jag uppmanar alla att inte dreva mot min anklagare, ingen förtjänar det, framhåller Hanif Bali (M).

I samma riksdagsgrupp

Han pekar ut att personer i Moderaternas riksdagsgrupp har attackerat honom i samband med den senaste tidens händelser i partiet och det handlar enligt Bali om interna stridigheter inom partiet.

– Det tar emot att sätta sig i samma riksdagsgrupp och kalla de som anonymt går ut och sparkar på mig när jag ligger för kollegor. Trots att jag blivit rentvådd fortsätter vissa av dessa ”anonyma moderater” att trycka på för att peta mig, framhåller Hanif Bali på sin Facebooksida.

Ställer inte upp för omval

– Jag tänker inte avgå, jag kommer fullfölja mitt löfte till mina väljare om att representera dem mandatperioden ut. Men det finns en gräns för hur mycket man kan agera murbräcka och minröjare för ett parti, för politik som de idag fördömer och om några år adopterar och applåderar, anser Hanif Bali.

Ställer inte upp igen 2022

Han har beslutat sig för att inte ställa igen inför valet 2022.

– Därför är min vilja att kandidera till riksdagen igen obefintligt, men mitt engagemang för politiken och Sverige är oförändrat och är ganska säker på att jag kommer hitta, med hjälp av er, andra kanaler för engagemang, meddelar Bali.

ANALYS

Se TV4 i morgon bitti klockan 09.16.