Smittspridningen ökar dramatiskt

2021 04 01

Läget blir nu allt värre och statsministern vädjar till svenska folket.

– För att få en normal vardag igen behöver smittspridningen minska rejält. Det här innebär en begränsad och ovanlig påsk. Det får inte förekomma stora påskfiranden, säger Stefan Löfven som höll presskonferens med socialminister Lena Hallgengren (S) idag.

– Utvecklingen går mot fel håll igen. Vi ska inte låta påsken bli en högtid där vi bjuder smittan på närhet och trängsel, säger Lena Hallengren.

– Sjukvården har ett mycket utsatt läge just nu. I många regioner ökar också smittpridningen ganska dramatiskt. För er som planerar att träffa släkt och vänner under påsken – vi vet att det är bland annat vid sådana tillfällen som covid-19 sprids. Privata middagar, små eller stora fester. Umgås inte med många personer, umgås inte med nya personer. Håll dig till din krets, vädjar Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson.

– För ett år sen stod vi också här inför påsken. Året som har gått har känts som ett väldigt långt år. Budskapet är detsamma håll i, håll ut. Läget är allvarligt. Smittspridningen ligger på en hög nivå och ökar i många delar av landet, säger statsministern som vädjar till allmänheten att ta ansvar för vården, för våra medmänniskor och för oss själva.

Statsministern meddelar samtidigt att  det blir inga lättnader av restriktionerna som tänkt den 11 april.  Istället förlängs nu restriktionerna. Det handlar om barer, restauranger, serveringsställen, varuhus med mera.

[forminator_poll id="2580"]