Dödsskjutning på restaurang vid Willys – Folk flydde i panik

2021 08 26

Panik har utbrutit vid en restaurang i anslutning till Willys på ett köpcenter i Linköping. Folk flydde i panik och en man har skjutits i huvudet och avlidit.

Detta enligt uppgifter till Aftonbladet som rapporterar att manen skall ha träffats av flera skott, bland annat i huvudet.  Ett stort polispådrag har larmats till platsen och mannen som fallit offer för kulorna skall vara i 30-årsåldern enligt tidningen.

Stora polisresurser

– Vi larmades till Skäggetorp centrum med anledning av att inringare hade hört höga smällar som de uppfattade som misstänkt skottlossning. Vi har stora polisresurser på plats för att försöka få en klarare bild, säger Dennis Strömberg, presstalesperson hos polisen i Region Öst till Aftonbladet.

Grovt brott                                                          

– Det finns anledning att misstänka att ett grovt brott har inträffat och polisen vill uppmana alla privatpersoner som befinner sig i Skäggetorps centrum att ta kontakt med poliser på platsen och berätta vad man har sett eller hört, uppger polisen.

I restaurangmiljö

– Alla vittnesuppgifter om händelsen eller misstänkta personer kan vara av största värde för utredningen. Kontakta annars polisen på 114 14 eller i brådskande fall 112, uppger polisen på sin hemsida.

Enligt polisen har skottlossningen ”inträffat i restaurangmiljö”. Mordoffret är mycket välkänd hos polisen och har kopplingar till ett kriminellt nätverk rapporterar Aftonbladet.

ANALYS

Polisutredningen har precis inletts men polisen konstaterar att ett man dödats vid en skottlossning mitt på ljusa dagen i en restaurang. Medieuppgifterna om att folk flydde i panik, att det var nära Willys och vid ett köpcenter gör att skakande bilder framträder om hur hemskt det måste ha varit även för alla i närheten av dådet.

De gängkriminella utsätter inte bara varandra för extrem fara utan även allmänheten. Det är en råhet och hemskhet som är svår att förstå och som  många bara har erfarenhet från via filmvärlden.  Men nu händer det upprepade gånger i Sverige och drabbar vanligt folk i deras vanliga vardag. 

Det är en utveckling som måste brytas och frågan får allt större fokus för partierna och i svensk politik.

Foto: Polisen Norrmalm, FB