Skottlossning i Linköping – Gärningsmännen på fri fot

2021 08 06

Skottlossning har brutit ut i Linköping och två personer har förts till sjukhus.

Ett stort antal personer blev vittne till händelsen som ägde rum vid stadsdelen Berga Centrum, rapporterar P4 Östergötland.

Kvinna med barnvagn

– Jag hörde skottlossningen. Först var det fyra-fem och sen många skott. Jag såg en kvinna med ett barn i vagnen och sen en busschaufför. Busschauffören gick ner och såg kvinnan och barnen och de fick komma in i bussen. Jag ringde polisen. Det var två killar som skadades, berättar ett vittne för SVT.

Tredje gången

– Sen kommer många poliser och det var ungdomar och mycket folk sprang. Vi har en trädgård där alla barn leker och där vi sitter när det är sommar och fint väder. Men nu kan vi inte sitta där för det är tredje gången det här händer med skottlossning, säger ett vittne till SVT.

– Polisen måste ta det på allvar. Vi är många som bor här och vi har barn och barnbarn, säger vittnet till SVT.

Två förda till sjukhus

Polismyndigheten bekräftar det händelseutvecklingen.

– Vi har två skadade i den här skottlossningen, de är förda till sjukhus, säger polisens presstalesperson Diana Qudhaib, till TT enligt SVT.

Enligt Expressen är de skyldiga ännu på fri fot. Förutom ett stort område i Berga är även ett område vid Linköpings Universitetssjukhus avspärrat enligt tidningen.

Söker vittnen

Många personer har befunnit sig vid platsen i anslutning till dådet. 

– Det har varit mycket vittnen på plats vi fick in mycket samtal om det här. Varför det nu är prio för oss att fånga in de här vittnena och deras uppgifter, säger Diana Qudhaib till Expressen.

Arkivfoto: Polisen Norrmalm, FB