SVERIGE: Skott mot buss i linjetrafik i morse

2022 09 30

Ett intensivt polisarbete pågår i Hallonbergen norr om Stockholm sedan tretiden på fredagsmorgonen.

Då kom larm om att en SL-buss i linjetrafik i riktning Hallonbergens centrum beskjutits med flera kulor. En person är lindrigt skadad.

– Det är tur att ingen blev träffad. Det var ett tiotal personer på bussen plus chauffören och ingen träffades, någon har fått glassplitter på sig bara, säger Mikael Pettersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, uppger SVT.

Enligt uppgifter har den personen kunnat vårdas av ambulanspersonal på plats och någon transport till sjukhus var inte aktuell.

Ett eller flera skott

Vittnen till händelsen har berättat för polisen att flera skott sköts i rask följd, varpå en eller möjligen flera skyttar ska ha lämnat platsen.

Men eftersom det bara är timmar sedan skottlossningen ägde rum håller polisen på att skaffa sig mer information.

– Det är lite spretiga uppgifter om det var någon på bussen som såg skytten eller inte, men det verkar som om det handlar om två skyttar, understryker Mikael Pettersson.

Polisen har identifierat samtliga resenärer som var ombord på bussen för att se om någon av dem faktiskt kan ha varit mål för skotten.

Förundersökning om mord inledd

– Vi är inte säkra på att bussen var själva målet för skotten, poängterar polisens presstalesperson Ola Österling för TT vid 05-tiden.

En förundersökning om mord har inletts.

Det var ett par hektiska timmar för Stockholmspolisen vid 2–3-tiden. Kort innan skotten mot bussen grep man en person i Västberga. Det efter en biljakt som började på Hornsgatan på Södermalm.

Mannen, som under jakten hivade ut något genom bilrutan, är misstänkt för både trafik- och narkotikarelaterade brott, skriver Aftonbladet.

Text: Redaktionen