Skolelever akut till sjukhus efter “haveri”

2023 04 26

Två elever har skadats och förts direkt till sjukhus från Sofielundsskolan i Malmö.

Det meddelar polisen på onsdagseftermiddagen.

Anledningen är att en bärande trappa plötsligt brakade ihop och “havererade”.

– Det är en trappa som på något sätt har havererat och i samband med det har det varit elever på trappan, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin till TV4 Nyheterna.

Elever i tioårsåldern

De båda eleverna är två flickor i tioårsåldern. Ambulans tillkallades omedelbart till platsen efter olyckan.

Inledningsvis var skadeläget okänt, enligt polisens hemsida.

Senare kunde myndigheten bekräfta två skadade.

– Minst två elever har skadats, men jag har ingen ytterligare uppgift om skadeläge förutom att de ska vara vakna och talbara, tillägger Jimmy Modin.

Lossnade från väggen

Trappan ifråga befann sig på utsidan av en av skolans paviljonger och lossnade från väggen, förklarar Johan Olsson, biträdande rektor på skolan.

– De befann sig på trappan när den lossnade från väggen. Eleverna var kanske fyra meter upp, jag vet inte exakt, säger han till SVT.

Trots omständigheterna menar rektorn att läget är under kontroll. Föräldrarna är underrättade och de första uppgifterna antyder att flickorna är lindrigt skadade.

– Vi har alla hjälpts åt och fixat det här tillsammans, betonar han för TV4.

Polis och ambulans

Förutom ambulans skickade även polisen personal till skolan.

– Polis är på plats vid Sofielundsskolan med anledning av en arbetsplatsolycka där en trappa av ännu okänd anledning havererat, bekräftar myndigheten på sin webbplats.

– Vi åker dit tillsammans med ambulansen och de här två eleverna förs in till sjukhus för kontroll om de har några skador som kräver vård, säger även  Katarina Rusin, presstalesperson på polisregion Syd, till Expressen.

Inleder polisutredning

Myndigheten utreder nu händelsen som en arbetsplatsolycka.

– Vi är på plats och utreder och pratar med vittnen för att kunna ha till en eventuell utredning, tillägger Jimmy Modin när en annan kvällstidning når honom.

Arkivfoto: Eng Foto

Text: Redaktionen