Skåne vill ha finansministern – Nu är det i praktiken redan klart

2021 09 29

Det mäktiga Skånedistriktet har bestämt sig – man vill se Magdalena Andersson som ny partiledare i S.

– Hon är en samlande kraft för partiet Socialdemokraterna och för landet. Hon är en vinnarskalle som gör jobbet gediget och ser till att det blir tydliga och habila beslut, säger Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne till SVT.

Tredje distriktet

Efter Skaraborg och Halland blir därmed Skåne det tredje distriktet att nominera ny partiledare och alla har valt finansminister Magdalena Andersson.

– Hon har en bred kompetens och som statsministerkandidat ska man ha en bred kunskapspalett, man ska kunna hantera allt från finansfrågor till utrikespolitik till socialpolitik, säger Niklas Karlsson till SVT.

ANALYS

I går gick även Stockholmsdistriktets ordförande Åsa Westlund ut och sa att det finns ett brett stöd för Magdalena Andersson och att S i Stockholm väljer mellan Andersson och Damberg men lutar på Andersson.

Det får ses som ett slags förmeddelande till Dambergs om att även hans eget distrikt väntas nominera Magdalena Andersson.

I praktiken redan klart

Sammantaget innebär beskeden från Skåne och förbeskedet från Stockholm att det i praktiken redan står klart – det blir Magdalena Andersson som nomineras till nästa partiledare.

Om hon inte står till förfogande så borde hon redan har lämnat det meddelandet. Mycket talar för att hon väljs till Sveriges första kvinnliga statsminister.

Foto: Regeringskansliet

[yop_poll id="579"]