Sex and the City-stjärna död

2022 01 30

Sex and the City-stjärnan Willie Garson som spelar Stanford Blatch i den prisade TV-serien har vandrat vidare vid en ålder av blott 57 år.

57-åringen spelar i Sex and the City en nära vän till huvudrollsinnehavaren Carrie Bradshaw som spelas av Sarah Jessica Parker och han har varit aktuell med spin off-serien And Just Like That.
Hyllas världen över

Orsaken till hans plötsliga bortgång är ännu okänd och det strömmar nu in hyllningar i sociala medier från hela världen.

Sex and the City visades på amerikanska filmkanalen HBO och hade premiär 1998. Efter 94 avsnitt upphörde serien år 2004 och därefter har även två filmer kommit ut 2008 och 2010.

Var med i alla 6 säsonger

Stanford medverkade i alla sex säsonger och deltog även i båda filmerna. Hans partner spelades av Mario Cantone som sörjer sin kollegas bortgång på Instagram.

– Jag är förkrossad och överväldigad av sorg. Du var en gåva från gudarna.

Miranda bedrövad

Cynthia Nixon som spelar Miranda Hobbes är också bedrövad.

– Alla älskade vi honom och tyckte det var underbart att jobba tillsammans med honom. Han var oändligt rolig både på jobbet och i verkliga livet. Han var en källa av ljus, vänskap och show business, framhåller Cynthia Nixon.

Helt ny säsong

Willie Garson föddes i New Jersey 1964 och erhöll en master i fine arts från Yales School of Drama.

Innan genombrottet i Sex and the City hade han mindre roller i TV-serier som Cheers, Family Ties, Lagens Änglar, Arkiv X, Boy Meets World och Vänner.

Sex and the City spelades in år 2021 in för en helt ny säsong dock utan KimCatrall som Samantha.

Foto: Willie Garson Instagram

[yop_poll id="634"]