SD-tjänsteman blir dubbelt stoppad av egna partiet

2021 10 28

Den SD-tjänsteman som nyligen avslöjades ha kopplingar till högerextrema miljöer får nu en kraftig kalldusch av partiet.

Mannen anställdes som politiskt sakkunnig hos Sverigedemokraterna på riksdagskansliet år 2020.

Kopplad till så kallade Svenska zoner

Men för ett par veckor fick han jobb hos SD ett plötsligt stopp då tidningen Expo avslöjade att han kunde kopplas till högerextrema miljöer och även skall ha varit verksam i projektet Svenska zoner. Tidningen rapporterade att han skulle ha deltagit i ett möte som enbart var öppet för medlemmar i en rasideologisk organisation uppger Ekot.

SD stängde då av tjänstemannen från sitt jobb och inledde en utredning.

Inte längre välkommen

– Det är klart att vi tar det allvarligt. Det har slunkit igenom säkerhetsgranskningen, sade Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof till TV4.

Nu kommer besked om att SD-tjänstemannen inte bara blir av med sitt jobb utan dessutom inte längre är välkommen som medlem i partiet.

Dessutom ja till utestängning

Men inte nog med detta. Sverigedemokraterna tar i ytterligare med hårdhandskarna för att ytterligare markera och avpollettera personen i fråga.

SD:s medlemsutskott har nämligen beslutat att genomföra en så kallad utestängning uppger SR. Det innebär att SD-tjänstemannen inte eller kan återkomma till partiet på eget bevåg då SD beslutat att han inte kan bli medlem igen i partiet. I så fall måste självaste partistyrelsen ge ett särskilt godkännande.

Redan avsagt sig

Tjänstemannen tycks redan ha insett att han inte längre var välkommen eftersom det även framkommer att han redan avsagt sig sitt SD-medlemskap på uppmaning av partiet.

[yop_poll id="831"]