S ser en stor fördel med att bli fällda – Har en listig plan

2021 06 20

Sannolikheten för att Regeringen Löfven röstas bort på måndag är mycket stor. Men partiet har en listig plan där en förlust i misstroendeomröstningen kan göra S till stora vinnare.

Om statminister Stefan Löfven och hans S-MP-regering förlorar misstroendeomröstningen på måndag så blir Regeringen Löfven historisk som den första statsministern och den första regeringen i Sveriges historia som fälls och röstas bort i en misstroendeomröstning.

Vid en första anblick är det förstås en mycket svidande förlust och S-MP-C-L-styrets 4-åriga mandatperiod kortas då drastiskt ned till bara 3 år och stor osäkerhet tar vid när det gäller Sveriges politiska framtid. Det kan till och med bli extraval redan i slutet av sommaren.

Men enligt uppgifter från Regeringskansliet ser Socialdemokraterna en stor fördel med att fällas då det skulle passa som handen i handsken eftersom det skulle sända en tydlig signal till Centern och Annie Lööf om att man inte kan styra utan Vänsterpartiet efter valet 2022. Samtidigt får det inte bli för mycket Vänsterpolitik för det skulle inte Annie Lööf (C) acceptera och Vänsterpartiet kommer inte in i regeringen utan får nöja sig med att vara aktivt samarbetsparti. Politiken måste då läggas mittemellan Vänstern och Centern - det vill säga socialdemokratisk politik!

Se den listiga planen i detta TV-inslag:

[yop_poll id="227"]