S-politiker med tungt uppdrag misstänks för flera våldtäkter

2021 09 23

Socialdemokraterna i Värmland skakas av beskedet att en man med hög position inom partiet begärs häktad misstänkt för flera våldtäkter.

Det rapporterar Aftonbladet som uppger att S-politikern och den drabbade kvinnan enligt uppgifter ska känna varandra sedan en lång tid tillbaka.

Flera våldtäkter

Den misstänkte gärningsmannens fastighet har spärrats av för att tekniska undersökningar skulle kunna genomföras under helgen som gått. Det har även hållits förhör med personer som berörs av utredningen och i dag måndag begärde åklagaren att S-politikern häktas på sannolika skäl misstänkt för flera våldtäkter.

Högt uppsatt inom S

Aftonbladet rapporterar att mannen är högt uppsatt inom Socialdemokraterna i Region Värmland. Enligt P4 Värmland har mannen ett tungt politiskt uppdrag inom sin kommun vilket Socialdemokraterna nu plockar bort honom ifrån.

Partikamraterna bedrövade

– Vi är bedrövade över detta. Det är mycket allvarligt och personen ifråga kommer inte att fortsätta sina uppdrag i Socialdemokraterna, meddelar Socialdemokraternas försteombudsperson i Värmland Camilla Anglemark till Aftonbladet.

S-mannen nekar

– Jag begär honom häktad för flera fall av våldtäkt. Det avser en tid om ungefär två år, från den 15 september 2019 till den 16 september i år, säger åklagaren Rebecca Hällgren till tidningen.

S-mannen nekar till anklagelserna.

Foto: L. Villasmil