JUST NU: S-ledamot avgår – figurerar i brottsutredning

2022 06 03

En riksdagsledamot från Socialdemokraterna avgår med omedelbar verkan.

Det uppger han själv med anledning av att han förekommer i en uppmärksammad brottsutredning.

– Jag har figurerat i en förundersökning. Jag har inte gjort något olagligt och det finns inga brottsmisstankar riktade mot mig, framhåller S-riksdagsledamoten som heter Dag Larsson, i ett pressmeddelande.

Han sitter i riksdagen sedan 2018 och är även ordinarie ledamot i Socialutskottet.

Ställer inte upp i valet

Trots att han betonar att han inte gjort något olagligt så väljer han ändå att lämna riksdagen bums.

– Jag bedömer dock att det här skadar förtroendet för mig som politisk företrädare, meddelar Dag Larsson som representerar Stockholmsregionen.

– Av respekt för det uppdrag jag har som folkvald väljer jag att avgå från alla mina uppdrag omedelbart. Jag står inte heller till förfogande som kandidat i höstens val.

Thailändska kvinnor

Den utredning han figurerar i gäller en förtäckt bordell på Östermalm i Stockholm city, rapporterar Aftonbladet.

– Jag har inget minne av detta, säger riksdagsmannen till tidningen.

När polisen tidigare i år slog till mot det som utåt sett framstod som en massagesalong fanns där sex olika rum där thailändska kvinnor kunde få besök av så många som tio kunder på en enda dag.

Polisen konstaterar att 90 procent av kunderna köpt något helt annat än massagetjänster av massöserna – nämligen sexuella tjänster.

Älskling-meddelande

– Ja, älskling, du kan ringa och boka nu, svarar massösen i ett textmeddelande till S-riksdagsledamoten, rapporterar tidningen.

Aftonbladet framhåller att S-riksdagsledamoten inte är misstänkt för brott utan figurerar genom att textmeddelanden förekommer i brottsutredningens sidomaterial.

Socialdemokraterna bekräftar

Socialdemokraterna i Stockholm bekräftar Dag Larssons avgångsbesked.

– Jag har pratat med honom, säger Catharina Piazzolla, socialdemokratisk kommunsekreterare i Stockholm, som ven framhåller att S-riksdagsmannen meddelat sin avsägelse till henne.

Text: Redaktionen