– S borde ha protesterat mot Moderaternas migrationsvänliga politik

2021 10 02

Moderaterna hade en politik som ledde till för stor asylinvandring och det borde Socialdemokraterna ha protesterat emot.

Det understryker Socialdemokraternas partiledarkandidat tillika finansminister Magdalena Andersson (S) enligt Sveriges Radio.

Gränserna öppnades

– Socialdemokraterna borde ha protesterar när migrationspolitiken lades om vilket 2015 ledde till att gränserna öppnades och asylinvandringen ökade. Det sade finansminister Magdalena Andersson (S) i P1 Morgon idag, säger Sveriges Radios nyhetsuppläsare i en summering av radiokanalens intervju med finansministern i dag.

M var för migrationsvänliga

Magdalena Andersson tycker att Moderaternas politik med stor migration till Sverige under Alliansens regeringsår var misslyckad.

– Hur agerade vi socialdemokrater då när det skedde, det kan man säkert reflektera kring om det. Vi borde ha protesterat på ett annat sätt än vi gjorde, säger Magdalena Andersson (S) till SR.

– Viktigast är dock att vi nu har lagt om politiken. Vi har en migrationslagstiftning som är betydligt mer restriktiv, säger hon.

ANALYS

Med Magdalena Andersson (S) som partiledare får Socialdemokraterna en gyllene chans att lägga om sin politik och framförallt att uppgradera sin retorik. S har enligt mätningarna över sakfrågor redan högt förtroende avseende de viktiga frågorna sjukvården och äldreomsorgen och har nu möjlighet att förnya sig på två andra centrala områden:

🔺 Kampen mot brottsligheten

🔺 Minskad asylinvandring

Lyckas S med båda de frågorna så lär partiet öka betydligt i mätningarna enligt min bedömning. Samtidigt är det viktigaste vad partierna har för politik idag och inför valet 2022. Inte vem som gjorde vad för 6-7 år sedan år 2014 - 2015.

Foto: Magdalena Andersson, FB

[yop_poll id="699"]