Rekordmånga döda av viruset i Ryssland senaste dygnet

2021 09 29

Samtidigt som Sverige och Norge laddar för att öppna upp så har Ryssland drabbats av hela 820 dödsoffer senaste dygnet.

Det är det högsta antalet döda av viruset som registrerats i Ryssland sedan pandemin startade och myndigheterna varnar för att läget nu kan förvärras rapporterar Reuters.

70 % ännu ovaccinerade

Över 100 miljoner ryssar har fortfarande inte vaccinerats och en talesperson för konsumentombudsfunktionen Rospotrebnadzor uppger att smittspridningen är som värst i regioner där vaccinationen är låg.

Men Moskvadiktaturen vill ändå inte vidta några ytterligare åtgärder för närvarande enligt Reuters.

600 000 ryssar har dött

– Såvitt jag vet har det trots det ökade antalet fallen ännu inte beslutats om några åtgärder, säger regimens talesperson Dmitiry Peskov till Reuters samtidigt som han betonade att utvecklingen följs noga.

Enligt officiell statistik har nära 600 000 personer dött med covid-19 i Ryssland rapporterar Sveriges Radio

Our World in Data konstaterar att hela 70 % av Rysslands invånare inte har vaccinerats.

ANALYS

Världen kan nu komma att gå in i en ännu mer varierad situation avseende coronaviruset. Medan länder som Norge, Danmark och Sverige öppnar upp och hoppas att pandemin avtar rejält så kan andra länder drabbas av sin värsta pandemifas hittills.

Litar inte på diktaturen

Det handlar om att en del länder ligger långt efter med vaccinationerna och i fallet med Ryssland är det helt enkelt många invånare som inte litar på regimen och därför inte litar på dess uppmaning om att vaccinera sig.
När det verkligen gäller upptäcker Moskva på ett brutalt sätt att man inte har folket med sig hur mycket man än valfuskar.

Foto: N. Vorobyev

[yop_poll id="654"]