Kanarieöarna drabbat av ökad smittspridning

2021 07 19

En av svenska folkets största resefavoriter i Europa drabbas just nu av den värsta smittspridningen sedan pandemin startade – Kanarieöarna.

På fredagen registrerades rekordnoteringen 730 nya smittfall på turistöarna och igår lördag smittades ytterligare 598 personer rapporterar kanarietidningen Canarias7.

Framförallt är det Gran Canaria och Teneriffa som har drabbats medan det är färre smittade på Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro, La Palma, La Gomera, El Hiero och La Gracisoa.

Deltavarianten

Kanarieöarna tillhör de områden i Spanien som drabbats extra hårt av deltavarianten och inte minst sprids viruset bland festande ungdomar. Kanarieöarnas myndigheter efterfrågar utegångsförbud på nätterna från 00.30.

Den skenande smittspridningen har lett till att turismen nu återigen har minskat drastiskt till Kanarieöarna och den nederländska sajten NL Times rapporterar att tiotusentals semesterresor berörs bara i Nederländerna. Totalt har 800 personer förlorat livet i pandemin på Kanarieöarna.

ANALYS

I Sverige är beskedet från Folkhälsomyndigheten att utvecklingen just nu ser positiv ut och restriktionerna minskar undan för undan. Men på många håll i världen är situationen mycket allvarlig och utvecklingen går åt fel håll även i flera europeiska länder.

Vid eventuella utlandsresor är det därför väldigt viktigt att följa utvecklingen i det land man ska resa till samt vara beredd på att situationen snabbt kan förändras. Följ inte minst UD:s reseråd.

[yop_poll id="367"]