Regeringen Löfven kritiseras för en rad misslyckanden i pandemin

2021 06 04

Testningen, smittspårningen, äldreomsorgen, försenad pandemilag, bristen på skyddsmateriel, deltagargränser och försenad coronastrategin – S-MP-regeringen får omfattande kritik för sin hantering av pandemin.

Det framgick när Konstitutionsutskottet (KU) idag lämnades in dom över regeringens bristande insatser för att motverka coronapandemin i Sverige. Utskottet påtalade 6 st olika brister och utskottet var enigt.

- Regeringshaneringen har brustit på en rad områden, Ett flertal brister i en flertal ärenden. Smittspårning och testning, äldre och äldreomsorgen, skyddsutrustning, pandemilagen och  att den dröjde och ett antal frågor till, säger ordförande Karin Enström (M) när hon framhåller vad regeringen misslyckats med.

ANALYS

Sverige borde ha lyckats mycket bättre på en rad punkter - inte minst gäller det äldreomsorgen. Det viktiga nu är att erkänna sina fel och brister för annars blir det svårt att vidta förbättringsåtgärder. I nuläget kan konstateras att det är tunt när det gäller självkritik både hos Folkhälsomyndigheten och ansvariga politiker. Det är olycksbådande - särskilt när både den oberoende Coronakommissionen och nu även KU framfört tung kritik.

[yop_poll id="153"]