Populär pizza stoppas
2024 11 24
Lidl återkallar en av sina populära pizzor.
På lördagen meddelar Lidl att de återkallar en av butikskedjans populära pizzor.
Anledningen till återkallelsen är att pizzan i fråga kan innehålla metallbitar.
Det framhåller Lidl i ett pressmeddelande via deras webbsida.
Kebabpizza stoppas
Produkten som stoppas är stenugnsbakad pizza med kebab av varumärket Trattoria Alfredo.
Lidl uppmanar de som har pizzan att återlämna den till butik.
– Lidl Sverige återkallar produkten Stenugnsbakad pizza med kebab med anledning av att produkten kan innehålla metallbitar, meddelar Lidl.
– Produkten är bortplockad ur butik och vi uppmanar alla kunder som köpt varan att returnera den till närmaste Lidl-butik. Kunderna får pengarna tillbaka, även utan uppvisande av kassakvitto. Produkten har sålts i samtliga Lidl-butiker i Sverige.
“Vi beklagar”
Pizzan som berörs har bäst före-datum 16.08.2025 samt 17.08.2025.
– Lidl Sverige beklagar och ser allvarligt på det inträffade, utreder tillsammans med leverantören hur det kunnat ske, samt ser över att något liknande inte sker igen, fortsätter Lidl.
Kom till Sverige
Pizzan är en av de absolut mest populära maträtterna i Sverige.
Under 1960-talet började pizzan göra avtryck i Sverige på riktigt.
– Under revolutionsåret 1968 öppnade de första pizzeriorna i Sverige och förtjusade svenskarna, förklarar Ica om pizzans historia.
– I alla fall de yngre generationerna. Med sin avslappnade stämning passade pizzeriorna ungdomarna som handen i handsken!
Har utvecklats
Pizzan har genomgått utveckling i många olika former och allt från kebab och tonfisk till ananas och svamp kastas på.
– Den svenska pizzan har sett olika ut beroende på vad som varit hett i matvärlden. Att vi exempelvis slänger på burkchampinjoner är en rest från 70-talets konservvurmande, fortsätter Ica.
– Men till de mest svenska pizzorna hör nog oxfilé- och bearnaisepizzan och kebabpizzan, som slog igenom på 80- och 90-talet. Idag vill vi gärna ha lite lyxigare pizza med tunn botten och finare råvaror.
Arkivfoto: M. Motebassem
Text: Redaktionen