Politiska vilden har bestämt sig

2021 07 07

– Jag kommer att släppa fram Stefan Löfven såklart.

Det säger den politiska vilden Amineh Kakabaveh – som har makten att avgöra hela statsministeromröstningen imorgon – till SVT.

Den före detta Vänsterledamoten har samtalat med Socialdemokraterna och justitieminister Morgan Johansson (S) kring sin kravlista för att släppa fram Stefan Löfven.

– Jag kommer att släppa fram Stefan Löfven såklart, säger Kakabaveh som är nöjd med samtalen om sina 9 punkter med Socialdemokraterna.

Jämlikhet och pensionärer

– Sverige behöver en ny regering. Jag är inte nöjd med allt S gör men jag hoppas de kommer göra ännu bättre nu när de inte förhåller sig till Januariavtalet. Värnskatten har vi inte diskuterat på grund av att det är en fråga som kommer i budgeten. Däremot har vi pratat om jämlikhet och pengar till välfärden. Att pensionärer ska få bättre möjligheter, säger Amineh Kakabavhe, till SVT.

ANALYS

Detta innebär att Stefan Löfven tycks ha säkrat upp exakt det minimiantal röster som krävs inför statsministeromröstningen i morgon - nämligen 175 ja-röster mot 174 nej-röster. Men om någon trycker på fel knapp, vilket hänt en rad gånger, så kan han förlora omröstningen som hålls klockan 14. Regeringsrysaren är med andra ord ännu inte över.

[yop_poll id="327"]