UPPGIFTER: Politiker gripen – Misstänks för styckmord

2021 11 20

– Det är synnerligen obehagliga uppgifter och vi tar situationen på stort allvar.

Det säger en pressekreterare vid partiets riksavdelning till Expressen med anledning av att en politiker misstänks för ett brutalt styckmord enligt Aftonbladet.

Huvudet hittat i kanalen

Offrets huvud har hittats i en säck i Karlbergskanalen som rinner mitt i centrala Stockholm mellan Kungsholmen och Norrmalm. Ytterligare kroppsdelar har påträffats vid Junibacken på Djurgården.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och brott mot griftefriden och enligt Aftonbladet är offret en man som är omkring 60 år och som varit försvunnen en period.

Partiet uttalar sig

Nu har flera tidningar kontaktat partiet avseende den misstänkte lokalpolitikern från Södermanland som enligt Aftonbladet nu har gripits för mord.

– Det är synnerligen obehagliga uppgifter, säger en pressekreterare på partiet till Aftonbladet.

Politikerns medlemskap fryst

– Vi tar situationen på stort allvar. Personens medlemskap är fryst i takt med att polisen utreder misstanken om brott. I övrigt avvaktar vi rättsprocessen innan vidare åtgärder. Blir han dömd sitter han givetvis inte kvar i partiet, säger en pressekreterare vid partiets riksavdelning till Expressen.

Har flera uppdrag i sin kommun

– Min uppfattning är att den här personen är misstänkt på sannolika skäl, säger åklagare Marina Chikarova till Aftonbladet som framhåller att den misstänkte har flera uppdrag i sin kommun. Han skall vara tidigare ostraffad.

Det är oklart vilken relation offret haft till den misstänkta politikern som ska förhöras under dagen. Därefter ska åklagaren ta ställning till om häktning ska begäras.