Polisen vädjar till allmänheten efter tre mord

2021 08 30

– Det får helt enkelt vara nog nu!

Det betonar Polisen i Linköping efter den senaste tidens mördande i staden och i dag går polisen ut på Facebook med ett meddelande till Linköpingsborna.

Ökade kontroller

– Efter den senaste tidens oroligheter i Linköping har vår resurs stärkts upp ytterligare. Vi kommer utföra person- och fordonskontroller i ännu större utsträckning än vanligt, framhåller Linköpingspolisen som räknar upp tre stadsdelar där de kommer att synas extra mycket – Berga, Skäggetorp och Ryd.  

Tre mord har skett

Linköping som är Sveriges femte största stad har skakats av tre mord på kort tid och alla morden har inträffat mitt på blanka dagen på allmän plats.

Låg toleransnivå

– Den polisiära verktygslådan kommer att tillämpas på ett offensivt sätt framöver och toleransnivån för felbeteenden kommer givetvis att vara låg. Det får helt enkelt vara nog nu. De som väljer att ställa sig utanför samhällets regler och lagar kan förvänta sig täta kontakter med oss, betonar Polisen.

Håll koll på ungdomarna

Polisen understryker att ett svårt arbete väntar och att man vill ha Linköpingsbornas samarbete. Man ber också föräldrar att ha mer koll på sina barn.

– Som förälder ber vi er att hålla ett extra öga på era ungdomar så att de inte hamnar i ett ofördelaktigt sammanhang. För att vi ska lyckas vända på den senaste tidens elände måste samhället stå enat, anser Linköpingspolisen.

Efterlyser tips

Allmänheten ombedes att hjälpa polisen med tips om intressanta lägenheter, gömmor och tillhåll och poängterar att man kan tipsa anonymt och även genom att ta direktkontakt med poliser som syns ute i staden.

– Tack för er hjälp och förståelse, avslutar Linköpingspolisens yttre befäl Facebooktexten.

ANALYS

Sverige har mycket större chans att bekämpa brottsligheten om allmänheten hjälper till. Om man ser eller hör något misstänkt så vill polisen ha den informationen och man kan alltid vara anonym om det känns bättre.

Polisen Linköping FB

[yop_poll id="535"]