Polisbil har kraschat – Polisman nära att bli överkörd

2021 10 30

En polisbil har kraschat i Stockholm i samband med en våldsam biljakt.

Det uppger flera medier nu ikväll.

Vild biljakt

Polisen skall ha tagit upp jakten på en personbil i huvudstaden i kväll. Det blev en vild jakt och den jagade bilen skall har kört in i ett annat fordon vid det populära köpcentret Bromma Blocks.

I samband med biljakten skall en polisbil har kraschat och man har tvingats beställa en bärgningsbil rapporterar Aftonbladet.

– Jag vet inte om det beror på att den varit med i trafikolyckan eller hur den har blivit skadad, säger Daniel Wikdahl vid Stockholmspolisen till Expressen.

Förföljde bil

Polisen är förtegen i ärendet men bekräftar att det har ägt rum någon typ av biljakt.

– Någon form av förföljande och sen har det skett en krock, säger Stockholmspolisen till Expressen.

Det finns uppgifter om att en person har skadat och en ska vara gripen enligt flera medier.

20-åring misstänks

– Han är i alla fall misstänkt för trafikbrott, om det blir något mer det vet jag inte i nuläget, säger Stockholmspolisen till Expressen.

– Föraren som gripits är en man i 20-årsåldern och misstänks för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, rapporterar polisen.

Nära köra på polis

Området kring Ulvsunda i norra Stockholm har drabbats av trafikstörningar efter biljakten och kraschen.

– Efter olyckan är körfälten förbi olycksplatsen blockerade och under arbetet inleder en patrull med anledning av en rödljuskörning ett annat förföljande längre norrut på Ulvsundavägen i södergående riktning. Det förföljandet avbryts men bilföraren som patrullen ville stanna tränger sig förbi olycksplatsen och är nära att köra på en polis. Dessutom skrapas flera bilar. Föraren kör sedan från platsen, uppger Polisen.

Många brottsrubriceringar
Föraren som har smitit misstänks för försök till grov misshandel, ej ha stannat på polismans tecken och grov vårdslöshet i trafik.

Arkivfoto: Polisen Linköping, FB