Polis misshandlad vid insats – Sparkad i huvudet

2021 11 22

En stor grupp gärningsmän har gått till attack mot en polis i Stockholm och sparkat polisen i huvudet när denne fallit till marken.

Detta uppger Stockholmspolisen som berättar att händelsen inträffade i samband med en polisinsats.

Började med misstänkt narkotikabrott

Händelsen skall ha inletts med att polisen skulle ingripa i samband med ett misstänkt narkotikabrott. Polisen skulle omhänderta en person som misstänks för olaglig hantering av narkotika.

– Vi åker dit för att kroppsbesiktiga en person misstänkt för narkotikabrott för eget bruk, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen till Expressen. 

Flera personer lägger sig i

När polisen kommer fram visar det sig att en hel del folk finns på platsen och situationen eskalerar och blir tumultartad. Andra personer vägrar att låta polisen genomföra sina arbetsuppgifter.

– När vi ska omhänderta personen så är det flera personer som lägger sig i, uppger Stockholmspolisen för tidningen. 

Våldsam attack mot polisen

De närvarande personerna skall ha gått till våldsamt angrepp mot polisen och en polis ska ha tappat fotfästet och fallit omkull på marken varpå attacken fortsatte ännu mer.

Polisen uppger att folk sparkade på en polis som låg ner och offret blev bland annat sparkad i huvudet bekräftar polisen på polisens webbsida.

Sändes iväg med ambulans

Polisen skall efter misshandeln ha tvingats föras med ambulans till sjukhus enligt tidningen och det är i nuläget inte klarlagt hur allvarligt skadad polisen är.

15 personer inblandade

Polisen uppger att inte mindre än omkring 15 personer lade sig i polisingripandet och polisen betecknar händelsen som våldsamt upplopp.

Två personer skall ha gripits misstänkta för misshandel av polisen. Brottet ägde närmare bestämt rum i Vårby utanför Huddinge i västra Stockholm.

Flera greps

Även en tredje person greps i samband med händelsen och det är personen som misstänktes för narkotikabrott. Ytterligare personer kan ha gripits. Sammantaget misstänks en rad brott ha begåtts – våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott. 

Arkivfoto: Polisen, FB