Polis misshandlad vid insats – Sparkad i huvudet

2021 11 22

En stor grupp gärningsmän har gått till attack mot en polis i Stockholm och sparkat polisen i huvudet när denne fallit till marken.

Detta uppger Stockholmspolisen som berättar att händelsen inträffade i samband med en polisinsats.

Började med misstänkt narkotikabrott

Händelsen skall ha inletts med att polisen skulle ingripa i samband med ett misstänkt narkotikabrott. Polisen skulle omhänderta en person som misstänks för olaglig hantering av narkotika.

– Vi åker dit för att kroppsbesiktiga en person misstänkt för narkotikabrott för eget bruk, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen till Expressen. 

Flera personer lägger sig i

När polisen kommer fram visar det sig att en hel del folk finns på platsen och situationen eskalerar och blir tumultartad. Andra personer vägrar att låta polisen genomföra sina arbetsuppgifter.

– När vi ska omhänderta personen så är det flera personer som lägger sig i, uppger Stockholmspolisen för tidningen. 

Våldsam attack mot polisen

De närvarande personerna skall ha gått till våldsamt angrepp mot polisen och en polis ska ha tappat fotfästet och fallit omkull på marken varpå attacken fortsatte ännu mer.

Polisen uppger att folk sparkade på en polis som låg ner och offret blev bland annat sparkad i huvudet bekräftar polisen på polisens webbsida.

Sändes iväg med ambulans

Polisen skall efter misshandeln ha tvingats föras med ambulans till sjukhus enligt tidningen och det är i nuläget inte klarlagt hur allvarligt skadad polisen är.

15 personer inblandade

Polisen uppger att inte mindre än omkring 15 personer lade sig i polisingripandet och polisen betecknar händelsen som våldsamt upplopp.

Två personer skall ha gripits misstänkta för misshandel av polisen. Brottet ägde närmare bestämt rum i Vårby utanför Huddinge i västra Stockholm.

Flera greps

Även en tredje person greps i samband med händelsen och det är personen som misstänktes för narkotikabrott. Ytterligare personer kan ha gripits. Sammantaget misstänks en rad brott ha begåtts – våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott. 

Arkivfoto: Polisen, FB


Jättebesked från Lidl – gäller i en månad

2024 03 03

Lidl genomför nu omfattande prissänkningar på Matrikets produkter.

I samband med kostnadskrisen som har varit och den höga inflationen hyllades Lidl då man var tidigt ute med att sänka eller frysa priset på matvaror.

Nu kommer man med ett nytt besked som gynnar kunderna, nämligen att man sänker priserna på 200 varor tillhörande varumärket “Matriket” under hela mars.

Det framhåller Lidl via sociala medier.

“Du läste rätt”

Det rör sig om en omfattande rad prissänkningar som gäller varumärket “Matriket”, vilket är varor från svenska gårdar.

– Det är sant! Du läste rätt, vi gör vår största prissänkning hittills under mars för att ännu fler hushåll ska upptäcka den höga kvaliteten och det breda utbudet av svenska livsmedel, framhåller Lidl via sociala medier.

200 produkter

Livsmedelskedjan framhåller vidare att sänkningarna berör hundratals produkter.

– Vi sänker priset med 20 procent på 200 Matriket-varor under hela mars. Ett år efter lanseringen av vårt varumärke “Matriket” finns det cirka 200 Matriket-produkter i Lidls sortiment, allt från yoghurt och havrekuddar till falukorv och matvete.

Produkter från Sverige

Gemensamt för alla produkter inom varumärket “Matriket” är att de är svenskproducerade.

– Här samlar vi mat från svenska gårdar, producenter och odlare, för en levande landsbygd och goda smaker. Svensk mat är unik och vårt avlånga land med fyra årstider ger förutsättningar för otroliga smakupplevelser, framhåller Lidl angående satsningen.

Ökar igen

Statistiska centralbyrån har meddelat att matpriserna generellt stigit något på sistone, men att det inte rör sig om någon extrem ökning.

– Det följer mönstret från tidigare år. Priserna på kaffe, te och kakao, på oljor och fetter samt på fisk brukar gå upp i januari. Där ingår nämligen många produkter som brukar ingå i olika kampanjer i december, säger Carl Mårtensson, prisstatistiker på SCB.

De genomsnittliga priserna på livsmedel och alkoholfria drycker steg med 0,3 procent i januari jämfört med december.

Foto: Lidl

Text: Redaktionen


NORDEN: Hel stad evakueras

2024 03 02

Ett nytt vulkanutbrott är mycket nära på Island.

Det var inte så länge sedan som rapporter kom in om nära förestående vulkanutbrott på Island.

Nu tycks det vara dags igen, då “intensiv seismisk aktivitet” har observerats av Islands meteorologiska myndighet.

Staden Grindavik, som ligger tre mil från huvudstaden Reykjavik, evakueras nu.

Det rapporterar isländska Rúv.

Även turistområde

Även det populära turistområdet Blå lagunen evakueras i samband med vulkanvarningen.

Invånare har endast tillåtits hämta tillhörigheter innan myndigheter har hjälpt till med att föra dem till säkra platser.

Ett mindre jordskalv har observerats och magma rör sig söderut på fyra kilometers djup.

Så fungerar det

Naturhistoriska riksmuseet förklarar att vulkanutbrott kan vara spektakulära, men farliga fenomen.

– Vulkanutbrott hör till de mest dramatiska och spektakulära men samtidigt destruktiva geologiska fenomen man kan bevittna. Vid ett vulkanutbrott tränger het bergartssmälta, magma,  upp till jordens överyta och rinner ut som lava.

Text: Redaktionen