Pistolemoji och ”smoked” i filmklipp kopplade till mordet på Einár

2021 10 23

En video med pistol-emoji och texten ”smoked” cirkulerar på nätet och man ser även två maskerade män i materialet. Samtidigt uppmanar polisen folk att inte sprida bilder på brottsoffer.

Det rapporterar Expressen som tagit del av videomaterialet.

Filmat strax efter mordet

Polisens omfattande jakt på 19-åriga rapartisten Einárs mördare inkluderar även att polisen söker efter videoklipp. Flera personer uppger att det cirkulerar bilder och klipp kopplade till mordet på Einár och nu går Expressen ut med uppgifter att materialet tros ha filmats strax efter dödsskjutningen.

Keps och vapen

Minst ett av filmklippen ska visa bilder på två beväpnade och maskerade män och uppgifterna ska även ha nått polisen – uppgifter som enligt tidningen indikerar att det är äkta material. De två männen skall bära keps och mask samt en mörk jacka respektive en beige jacka.

Pistolemoji och Voi-text

Det finns även ett andra videoklipp som cirkulerar på Internet och sammantaget ska följande finnas med på filmerna enligt Expressen:

▪Två maskerade och beväpnade män med keps och pistol

▪Texten smoked som betyder rökt

▪En pistolemoji

▪En musiklåt av Einár och Dani M med texten ”Snälla någon, come get your boy. Ligger kastad här som en Voi”

Polisens uppmaning

Polisen upprepar en självklarhet som upprepats många gånger men som tyvärr inte hörsammas tillräckligt noga och det är att man inte ska sprida videoklipp eller bilder  på brottsoffer.

– Högst olämpligt, säger Stockholmspolisen Carina Skagerlind till Expressen.

Foto: Eínar, Instagram

[yop_poll id="799"]