I NATT: Person död i olycka – hittad av en slump

2024 02 02

En 55-årig man har omkommit efter en tragisk olycka.

Mannen färdades på sin snöskoter i Lycksele under torsdagskvällen, men ska under sin färd ha varit med om någon form av trafikolycka.

Enligt polisen ska det ha handlat om en singelolycka och inga andra fordon var inblandade.

– Föraren av snöskotern, en man i 55-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans.

Det meddelar RLC-befälet Casey Causevic på polisens hemsida under natten till fredagen.

Polisen informerar också att det var för sent för att rädda mannens liv.

– Där han konstaterades avliden.

Hittades av förbipasserande

Skotern ska ha förts fram på isen när olyckan ägde rum. 

55-åringen ska ha varit ensam och tycks ha upptäckts av en slump när förbipasserande hade vägarna förbi platsen där dödsolyckan hade skett, skriver Västerbotten-Kuriren.

Larmet gick då till polisen som anlände tillsammans med räddningstjänst och ambulans.

En dryg halvtimme senare, omkring 21.30, var insatsen avslutad efter att mannen lastats in i ambulans.

Inleder utredning

Anhöriga till den 55-åriga mannen har underrättats om dödsfallet.

Exakt vad som föranlett olyckan är inte någonting som polisen kan svara på just nu.

Händelsen rubricerades initialt som en trafikolycka med mindre terrängfordon och polisen uppgav då att skotern hade vält.

Svaret på vad som orsakade mannens död får vänta.

– Vi kommer att utreda vidare hur olyckan har kunnat inträffa, säger Casey Causevic till VK.

Snöskotern som mannen färdades på har tagits i beslag för att undersökas.

Dödsolyckor på skoter har ökat

Antalet dödsolyckor med skoter har de senaste åren ökat kraftigt.

Bara häromåret talades det om en fördubbling av folk som omkommer efter att ha kört snöskoter. Detta efter att 11 personer omkommit i skoterolyckor vintern 2020/2021.

– Vi har gått från många skoterolyckor för tio-femton år sedan till ganska få, men nu går vi brant uppåt igen, har Per Olov Wikberg från Snöskoterrådet sagt till SVT tidigare.

– Dagens moderna snöskotrar locka till höga hastigheter, som ofta kan innebär att man kan köra mer än dubbelt så fort som den högsta tillåtna hastigheten som är 70 km/h om inget annat anges.

Arkivfoto: Theo Eilertsen Photography

Text: Redaktionen


Klädkedja i konkurs – allt säljs ut på rea

2024 02 20

Efter 25 år i branschen måste en uppskattad klädkedja kasta in handduken.

Kedjan började egentligen sin resa redan 1986 under det tillfälliga namnet Gunn’s Presentboutique, och efter en succéartad start på affärerna expanderade man till flera butiker 2005.

Framgångarna fortsatte och bolaget togs in i Interiörhuset i Väst AB, en av Sveriges ledande grossister inom present- och heminredningsbranschen.

Men nu är det slut på framgångssagan.

– Det är med stor sorg i hjärtat vi tyvärr måste meddela att vårt älskade familjeföretag har gått i konkurs, meddelar Interiörhuset.

Flera butiker i södra Sverige

Det innebär även att kedjan Dimoda, med fokus på främst kläder, heminredning och mode, också går i konkurs.

– Det är jättetråkigt, men vi har kämpat med ekonomin i fyra år och det här var sista utvägen, säger Andreas Karlsson, vd på Interiösthuset i Väst AB, till Partille Tidning.

Dimoda, som växt till en allt större aktör på Västkusten och i södra Sverige, har butiker på fem orter i landet: Göteborg, Partille, Ubbhult, Malmö och Kristianstad.

– Här kan du hitta både kläder från Mirelle Design, smycken, väskor och ett brett sortiment av inredningsprylar. Allt från dekorationsfigurer till handdukar, kuddar, plädar, möbler, ljus, lyktor, dofter och konstblommor, beskriver kedjan sig själv och sitt sortiment.

Allt reas ut: "Kraftigt rabatterat"

Samtliga butiker ingår i bolagets konkursansökan och fram till 10-11 mars reas nu alla varor ut i form av konkursutförsäljning.

– I butikerna är det full fart nu och vår förhoppning är att sälja ut så mycket som möjligt av bolagets varulager direkt till konsument. Personalen gör ett enastående arbete och det är god försäljning, eftersom det är kraftigt rabatterade priser och butikerna kommer att upphöra framöver, säger konkursförvaltaren Christian Andersch från Setterwalls advokatbyrå till Göteborgs-Posten.

30 personer sägs upp

Omkring 30 personer har förlorat jobbet som följd av konkursen.

Alla anställda har dock arbetsplikt fram till en månad efter att konkursen är ett faktum.

Dimoda har kämpat i uppförsbacke ända sedan pandemin och stora resurser lades  att försöka rusta upp e-handeln, men det räcker alltså inte.

– Tack för alla fina kunder genom åren, vi har älskat varje stund, beklagar Interiörhuset.

Foto: K. Piger

Text: Redaktionen


Oväntat besked om bensin och diesel – räknar med kraftig förändring

2024 02 20

Från och med årsskiftet sänktes reduktionsplikten i Sverige.

Nivåerna gick från tidigare 7,8 procent i bensin och 30,5 procent i diesel till sex procent i båda typerna av drivmedel och gäller initialt fram till och med 2026.

Det var en stor fråga för Tidöpartierna som gick till val på löftet om att sänka drivmedelspriserna – för lång tid framöver.

– Det måste bli billigare att vara svensk. Nu använder vi alla verktyg för att underlätta hushållens ekonomi. Vi sänker reduktionsplikten för att hela Sverige ska fungera, sade närings- och energiminister Ebba Busch (KD) i höstas.

Utgår från kraftig förändring

Trots det tydliga beskedet framstår ett helt annat scenario i regeringens plan för hur Sverige ska minimera utsläppen till år 2045 och därmed klara klimatmålen.

Utsläppskalkylen utgår nämligen från en kraftigt höjd reduktionsplikt mellan 2027-2030 till en nivå som därefter ligger kvar resterande 15 år, avslöjar Dagens Nyheter.

Konkret innebär grafen som Tidöpartierna använder sig av en gradvis ökning av reduktionsplikten – från sex procent idag till 26,9 procent för diesel och 14,4 för bensin.

Klimatministern: "Olika varianter"

Enligt tidningen använder man reduktionsplikten som beräkningsgrund för att det inte finns några andra alternativ att bygga kalkylen på.

Kalkylen bekräftas av klimatminister Romina Pourmokhtari (L), som dock förnekar att grafen innebär ett given höjning av reduktionsplikten i verkligheten.

Det är i nuläget enbart ett sätt att räkna, menar hon.

– Det finns många olika varianter. Jag ser framför mig att man kommer att behöva en kombination av flera olika styrmedel samtidigt, och att man inte enbart kommer att kunna förlita sig på ett enda verktyg, säger Romina Pourmokhtari till DN.

Experten: Flera faktorer påverkar priset

När reduktionsplikten sänktes vid årsskiftet skedde en rusning mot pumpstationer för att tanka diesel – drivmedlet tog slut på flera ställen.

Trots den medvetna sänkningen finns det dock risk att priserna på drivmedel sticker iväg på nytt.

– Det beror jättemycket på vad som händer med den svenska kronan så klart, men om vi tittar på den underliggande råvarumarknaden så räknar vi med gradvis ökande priser på drivmedel under 2024 på grund av att vi tror på högre oljepriser, sade råvaruanalytikern Christian Kopfer till SVT i slutet av december.

Foto: Circle K resp Ninni Andersson Regeringskansliet

Text: Redaktionen