Pensionär död efter krock med elsparkcykel

2021 09 29

En man i dryga 75-årsåldern har förlorat livet efter att cyklat in i en elsparkcykel.

Det uppger polisen och den tragiska olyckan inträffade i stadsdelen Vetterstorp i Västerås i kväll rapporterar P4 Västmanland.

Avled inom kort

Mannen fördes snabbt till Västmanlands Sjukhus för vård för livshotande skador men han avled ganska snart på grund av sina skador. Hans familj har underrättats.

Enligt polisens initiala uppgifter låg elsparkscykeln slängd på en cykelväg.

– En cyklist har kommit nedför en backe i ett krön och cyklat på en slängd elsparkcykel. Personen har i samband med det skadats allvarligt, uppgav Västeråspolisen .

Vållande till annans död

När polisen undersökte närmare huruvida elsparkcykeln låg slängd på cykelbanan eller inte vände man sig till vittnen.

– Enligt de vittnesuppgifter vi har, så har den stått upp, säger Per Andersson, jourhavande förundersökningsledare till Aftonbladet.

Polisen har inlett en förundersökning och under brottsrubriceringen vållande till annans död.

Tas i beslag

– Man har utrett olycksplatsen och tagit diverse saker i beslag och nu får det gå utredningsvägen, säger Johan Öström till TT uppger SVT.

Nu väntas polisen både kontrollera det bolag som ansvarar för elsparkcykeln och även ta reda på den person som hade cykeln strax innan dödsolyckan.

ANALYS

Elsparkcyklarna har fått svidande kritik under längre tid och en av de saker som upprört folk mest är att cyklarna ligger omkullslängda mer eller mindre överallt i samhället. Det kan vara framför entrén till ICA, mitt över trottoarer eller precis framför bostäders entréportar.

Alldeles gräsligt

Det kan inte vara någon överraskning för någon att detta ofog nu även leder till allvarliga olyckor och att en person dessutom förlorat sitt liv på grund av dessa omkullkastade elsparkcyklar är alldeles gräsligt.

Detta kan bli slutet på dessa elsparkcyklars till synes okontrollerade framfart i svenska samhället.

❤ ❤ Tankarna går till den drabbade mannen och hans familj och vänner.

Foto: Polisen, FB