Partiprofil tänker inte rösta på sitt eget parti

2022 09 06

Jan Emanuel Johansson, entreprenör och tidigare riksdagsledamot för Socialdemokraterna, anser att S sviker det svenska folket genom sin migrationspolitik. 

Därför kommer Jan Emanuel Johansson inte att rösta på S i årets val.

Det framhåller han i en debattartikel i Expressen.

I artikeln beskriver han beslutet Som ”det jobbigaste politiska beslut” han någonsin tagit.

Pga migrationspolitiken

Han anklagar Socialdemokraterna för att svika sina väljare genom att samarbeta med Centern och MP, och därmed öppna för en ökad migration.

– Många svek kan sväljas, men inte oåterkalleliga beslut som slår direkt mot våra egna led av både nya och gamla svenskar, framhåller Jan Emanuel.

– Jag har kommit fram till den tragiska slutsatsen att jag inte kan rösta på mitt eget parti på grund av migrationspolitiken. Det är den allt annat överskuggande frågan, och går inte likt andra politikområden att ändra på genom att rösta i framtida val.

– Det som just nu sker är oåterkalleligt, skriver Jan Emanuel.

En av de stramaste i EU enligt S

I sitt partiprogram har Socialdemokraterna fastslagit att Sveriges migrationslagstiftning inte väsentligen ska skilja sig från övriga EU-länders.

– Sverige ska ta emot sin andel av EU:s totala mottagande sett till vår befolknings storlek, inte mer, skriver Socialdemokraterna.

I mitten av augusti antydde Socialdemokraterna att Sveriges migrationspolitik ska fortsätta vara ”en av de stramaste i EU”.

Utlovar tydliga krav

– En stor invandring tillsammans med för dålig integration har lett till segregation, fattigdom och kriminalitet. Därför har vi lagt om migrationspolitiken till en av de stramaste i EU.

– Vi ska ha tydliga krav på människor som kommer till Sverige att lära sig svenska och skaffa sig grundläggande kunskaper om det svenska samhällsskicket, skrev partiet i ett pressmeddelande.

Ordinarie ledamot

Jan Emanuel Johansson var ordinarie riksdagsledamot för Socialdemokraterna under åren 2004-2006 och 2009-2010.

Foto: Jan Emanuel Johansson resp Magnus Liljegren Regeringskansliet

Text: Redaktionen