Partiledare opererad – Tackar personalen på sjukhuset i kväll

2021 10 30

Centerpartiets ledare Annie Lööf har genomgått en operation nu i veckan.

Detta framkommer nu ikväll i samband med att hon tackar personalen på Ersta Sjukhus i Stockholm där hon varit inlagd.

Stort och innerligt tack

– Ett stort och innerligt tack till alla medarbetare på Ersta Sjukhus som hjälpt och stöttat mig (och alla medpatienter) när vi behövt det som allra mest. Tack! 🙏, framför Centerledaren i sociala medier nu ikväll.

Dramatisk tid efter födseln

Operationen kan kopplas till födseln av Annie Lööfs yngsta dotter Saga som ägde rum för två år sedan. Födseln skedde redan i vecka 28 och det blev komplicerat och mycket dramatiskt även tiden efter förlossningen.

– Jag ropar på hjälp och larmet piper. Och in kommer vårdpersonal och får i gång henne. Hon ligger hela tiden på mitt bröst och jag behåller lugnet, och klappar och tröstar henne. Och sedan när hon har stabiliserats går jag in till det lilla kyffe som vi sov i. Och det bara brister. Jag storgråter. Det var den värsta situation jag varit med om, någonsin. Att ens barn har slutat andas när det ligger på en. Och man behöll lugnet, fast inombords så bara rasade det, berättade Annie Lööf för DN.

Nu väntar vila

Operationen som genomfördes denna vecka, i måndags, var planerad sedan tidigare.

– Under denna vecka har jag haft sjukhusets matchande dress på mig. I samband med att vår yngsta dotter Saga föddes för snart två år sedan genomgick jag ett antal omfattande bukoperationer, framför Annie Lööf.

– I måndags var jag med om ytterligare en, denna gång sedan länge planerad och förhoppningsvis den sista. Allt gick som det skulle och nu väntar några dagar av vila, berättar hon.

Tackar även medpatienterna

Centerledaren framför ett stort tack för att hjälp hon fått på sjukhuset.

– Ett stort och innerligt tack till alla medarbetare på Ersta Sjukhus som hjälpt och stöttat mig (och alla medpatienter) när vi behövt det som allra mest. Tack!🙏, skriver hon i kväll.

Sveriges yngsta riksdagsledamot

Annie Lööf kommer från Värnamo i Jönköpings län i Småland. Hon valdes in i riksdagen redan som 23-åring vid riksdagsvalet 2006 och blev då Sveriges yngsta riksdagsledamot. Hon valdes till partiledare 2011 och blev samtidigt näringslivsminister.  I senaste valet fick Centern sitt högsta valresultat på 30 år och partiet kan komma att bli vågmästare i valet 2022.

Foto: Annie Lööf, Instagram