Partiledare informerade om Annie Lööfs smitta – Träffades tidigare på dagen

2022 01 30

Annie Lööf har testat positivt för coronaviruset och nu är frågan hur många ytterligare partiledare som har smittats efter gårdagens två möten mellan partiledarna.

Sent på onsdagskvällen stod det klart att Centerns partiledare sannolikt har drabbats av smittan.

Snabbtest visade positivt

– Jag känner mig helt symptomfri, men visade i kväll positivt vid ett snabbtest, uppger Annie Lööf (C).

En person hon träffade i slutet av förra veckan visade symtom någon dag senare och testade igår kväll positivt i ett PCR-test.

Har nu isolerat sig

– Jag är helt symtomfri med valde direkt att göra ett snabbtest, som visar positivt för covid, meddelar Centerledaren.

Hon och hennes familj har nu isolerat sig.

Känner inga symtom

– Jag mår som sagt bra, och känner inga symtom, men förlitar mig på snabbtestet och begränsar kontakterna till familjen, berättar Annie Lööf.

Risk för smittspridning

Hon deltog som talare i den stora partiledardebatten på onsdagen och dessutom hölls ett möte mellan partiledarna senare under gårdagen avseende Rysslandsfrågan. Därför finns en risk för att smittan har spridit sig till fler partiledare.

KD informerade

Kristdemokraternas presschef Joel Apelthun bekräftar att KD har informerats om att en av partiledarna varit smittad. Men KD-ledaren själv deltog inte fysiskt på partiledarmötet som hölls på onsdagen.

Ebba deltog ej fysiskt

– Ebba närvarade inte fysiskt på statsministermötet men vi är noga hela tiden med att följa restriktionerna. Ebba ger ingen egen kommentar men hälsar att hon hoppas Annie Lööf mår bra och att hon får lindriga symtom, säger KD:s presschef till Expressen.

Deltagande per länk

Det är inte känt hur många av partiledarna som deltog fysiskt på mötet när statsminister Magdalena Andersson (S) träffade de andra partiledarna på onsdagseftermiddagen gällande Rysslandsfrågan och hur många av dem som deltog via länk.

Smittan rusar i Sverige

Det pågår just nu en skenande smittspridning runt om i världen och inte minst i Europa och Sverige.

Sedan i tisdags har ytterligare 31 dödsfall rapporterats i Sverige och totalt har därmed 15 462 personer avlidit.

22 000 nya smittfall

Antalet bekräftat smittade i Sverige är nu uppe i 1,51 miljoner vilket innebär hela 21 939 nya smittfall det senaste dygnet. 101 patienter vårdas just nu på intensiven runt om i landet.

Foto: Centerpartiet