Pandemiläget nu ännu värre än i januari

2021 05 09

Det är nu ännu fler som vårdas på intensiven efter att ha smittats av viruset än när det var som värst under andra vågen i januari.

Det rapporterar TT enligt Göteborgs-Posten. Antalet personer som blivit så pass sjuka av coronaviruset att de inte bara tvingats söka sjukhusvård utan även blivit inlagda på intensiven på något av Sveriges sjukhus ökar nu undan för undan.

Intensivvårdsregistrets statistik klargör att 392 personer vårdas på intensiven på grund av viruset vilket är ännu värre än den största toppen under andra vågen i januari då det som mest var uppe i 389. Allra värst var det emellertid i april 2020 då hela 558 personer intensivvårdades på en och samma gång.

ANALYS

Sett på hela tidsperioden sedan mars 2020 till idag i april 2021 är vi nu väldigt nära att få vaccinet och en del har redan fått sin första och i vissa fall till och med andra dosen. Det är så viktigt att inte falla på målsnöret så gör nu allt som går för att hålla distansen. Håll ut de sista dagarna nu innan vaccinet kommer. För många handlar det bara om några veckor till och det är otroligt viktigt att hålla ut nu i slutspurten.

[forminator_poll id="3095"]